Twente pakt ook Eredivisie Cup na doelpuntrijke finale tegen Ajax

5 juni 2022, 16:59

FC Twente Vrouwen heeft voor de tweede keer in de geschiedenis de Eredivisie Cup gewonnen. In een enerverende en doelpuntrijke finale versloeg het Ajax met 4-3. 

Het startschot voor een doelpuntrijke middag werd gegeven door Romee Leuchter. In minuut 18 kapte ze haar tegenstander uit en krulde ze in de verre hoek de 0-1 binnen. Een fraai doelpunt, al deed Anna-Lena Stolze hier namens FC Twente nog geen tien minuten later al een schepje bovenop. Een afvallende bal nam ze vol de wreef, waarmee ze deze snoeihard de kruising in schoot. De thuisploeg stond weer op 1-1 en de mooiste van de middag lag in het net. 

Lees ook: Wat een knal! Bekerfinale vrouwen weer gelijk na heerlijke goal Twente

Het was echter bepaald niet de laatste treffer. Toen de tweede helft tien minuten bezig was, leek Twente de wedstrijd met twee goals in twee minuten tijd te beslissen. Na een pijnlijke fout van Ajax-goalie Regina van Eijk, die een corner uit haar handen liet glippen, was het opnieuw Stolze die voor de 3-1 tekende. Ook Leuchter maakte vervolgens haar tweede van de middag, maar de marge werd kort daarna wederom twee. Renate Jansen werd de diepte ingestuurd en wipte de bal mooi over Van Eijk heen.

Daarmee was het dan echt gedaan voor Ajax, dat daarmee werd onttroond als winnaar van de Eredivisie Cup. De late 4-3 van Tiny Hoekstra - wederom een prachtig schot van afstand - was niet genoeg om de ploeg terug in de wedstrijd te brengen. Na de landstitel ging ook de Eredivisie Cup naar Enschede. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen