Basiself Ajax: Wijndal en Bergwijn debuteren, Ihattaren ontbreekt

15 juli 2022, 14:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aanwinsten Owen Wijndal en Steven Bergwijn maken vrijdagmiddag voor de eerste keer hun opwachting in het shirt van Ajax. De Amsterdammers nemen het om 15.30 uur op tegen het Belgische KAS Eupen. Bergwijn lijkt aan de wedstrijd te beginnen als centrumspits.

De van Tottenham Hotspur overgenomen aanvaller vormt de voorhoede met aanvoerder Dusan Tadic en Steven Berghuis. Laatstgenoemde lijkt vanaf de rechterflank te gaan spelen. Coach Alfred Schreuder zou in het oefenduel ook met Tadic in de spits kunnen spelen, wat in het verleden al met succes gebeurde. Na het vertrek van Sébastien Haller, Brian Brobbey en Danilo heeft Ajax geen pure centrumspits in de gelederen.

Tegen Eupen verdedigt Jay Gorter het doel. Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer zitten niet bij de wedstrijdselectie. Voor zijn neus wordt de defensie gevormd door Devyne Rensch, Perr Schuurs, Daley Blind en Owen Wijndal. Door de aanwezigheid van laatstgenoemde verhuist Blind dus naar het hart van de defensie. Lisandro Martínez ontbreekt in de selectie vanwege zijn naderende transfer naar Manchester United.

Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Davy Klaassen vormen het middenveld. Dat gaat onder meer ten koste van Mohammed Kudus, die op de reservebank zit. Mohamed Ihattaren zit net als vorige week niet bij de wedstrijdselectie. Het is niet bekend waarom hij ontbreekt, maar vorige week was de twintigjarige middenvelder ziek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen