Engeland wint ook zonder Wiegman ruim; ook Oostenrijk overleeft

15 juli 2022, 23:03
Engeland wint ook zonder Wiegman ruim; ook Oostenrijk overleeft

Engeland en Oostenrijk zijn de eerste ploegen op het EK Vrouwen die doorstromen naar de knock-outfase. De Engelsen moesten het stellen zonder de met corona besmette bondscoach Sarina Wiegman, maar won desondanks wederom met grote cijfers: 0-5 tegen Noord-Ierland. In een spannender affiche ging Oostenrijk er ten koste van Noorwegen (1-0) met het tweede knock-outticket vandoor. 

Noord-Ierland - Engeland 0-5

Voor Engeland was de laatste groepswedstrijd niet heel spannend meer. De ploeg pakte de maximale zes punten uit de eerste twee wedstrijden en boekte daarbij zelfs een 8-0 zege op Noorwegen. Daarmee was het al zeker van een plek in de knock-outfase De laatste wedstrijd speelde het ook nog eens tegen Noord-Ierland, de EK-debutant die na twee wedstrijden nog puntloos en daarmee al uitgeschakeld was. Tegenvaller was wel het wegvallen van de Nederlandse bondscoach Wiegman.

Zoals verwacht hadden de Engelsen weinig problemen met Noord-Ierland. De ploeg bood weliswaar knap weerstand, maar moest tegen het einde van de eerste helft toch de eerste twee tegentreffers incasseren. Francesca Kirby opende de score met een geplaatst afstandsschot, waarna deze al snel werd verdubbeld door Bethany Mead. In het begin van de tweede helft was het aan de na de rust ingevallen Alessia Russo te danken dat de score al snel uitliep tot 0-4. Een eigen doelpunt van Kelsie Burrows zette in minuut 76 de eindstand op het scorebord.

Oostenrijk - Noorwegen 1-0

Veel meer stond er op het spel in de andere wedstrijd in Groep A, waarin Oostenrijk het opnam tegen Noorwegen. Beide ploegen stonden op drie punten - Noorwegen na de zeperd tegen Engeland uiteraard met een minder doelsaldo - en wisten dus dat ze moesten winnen om de knock-outfase te bereiken. Eén doelpunt van Nicole Billa was uiteindelijk genoeg om de wedstrijd te beslissen. Oostenrijk blijft voorlopig actief, terwijl Noorwegen - dat in 2019 nog de kwartfinale haalde - na een teleurstellende groepsfasereeks afscheid moet nemen.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Frank16
Link gekopieerd!
avatar

Wauw, wat is Sarina goed bezig, behalve besmet raken?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen