Gigantische aderlating Leeuwinnen: ook Miedema test positief

12 juli 2022, 18:56   Bijgewerkt: 12 juli 2022, 19:07
Gigantische aderlating Leeuwinnen: ook Miedema test positief

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond uiterst slecht nieuws te verwerken gekregen. In navolging van Jackie Groenen heeft namelijk ook Vivianne Miedema een positieve coronatest afgelegd. Daardoor ontbreekt de aanvalster woensdag tegen Portugal en kan ze pas weer aansluiten zodra ze klachtenvrij is.

Hoelang de aanvalster exact afwezig zal zijn, hangt af van hoe de klachten zich ontwikkelen. 'De komende dagen gaat ze in isolatie', schrijf de KNVB over de situatie van de aanvalster van Arsenal. 'Wanneer zij geen symptomen meer heeft en negatief test, kan zij weer aansluiten bij de selectie.' Daarmee zijn er na Groenen inmiddels dus twee internationals met een positieve coronatest in het Oranje-kamp, terwijl Sari van Veenendaal eerder al wegviel vanwege een blessure.

Verder is de kans klein dat Anniek Nouwen in actie kan komen vanwege een enkelblessure, terwijl de inzetbaarheid van Stefanie van der Gragt twijfelachtig is vanwege een ribblessure. Overigens is Nederland zeker niet het enige land op het EK in Engeland dat kampt met coronabesmettingen, onder meer Lotte Wubben-Moy (Engeland) en Valentina Cernoia (Italië) hebben ook een coronabesmetting opgelopen.

Lees ookKnuffelverbod voor Leeuwinnen na positieve test Groenen

Miedema was nog een van de spelers die baalde van hoe de Leeuwinnen zich gedroegen na de eerste wedstrijd het op EK (1-1 tegen Zweden). "Het is niet slim dat spelers Jan en Alleman knuffelen na de wedstrijd", reageerde ze desgevraagd over de besmetting van Groenen. Inmiddels is ze zelf dus ook slachtoffer geworden van het coronavirus dat rondgaat in de EK-selectie: wie volgt er nog meer met een positieve test de komende dagen?

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Het gaat nooit meer weg onder ons, misschien moeten we ermee leren leven? Met andere ziektes, ook overdraagbaar, wordt zonder klachten ook gespeeld.

Roope
Link gekopieerd!
avatar

Ja, als je als landje net doet alsof corona niet meer bestaat, dan heb je kans dat je het hebt, meeneemt en iedereen er mee opscheept. Lekker dan. Ik neem aan dat de KNVB wist dat er regelmatig getest zou worden, al hou ik alles voor mogelijk anno 2022.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen