Tete kon naar andere Nederlandse club dan Ajax: "Zou ik nooit doen"

12 juli 2022, 16:00

Kenny Tete beleefde bij Ajax een stormachtige ontwikkeling, maar belandde onder Peter Bosz op de bank. Na zijn transfer naar Olympique Lyonnais arriveerde hij bij Fulham, waarmee hij komend seizoen in de Premier League actief is. De vleugelverdediger hoopt nog een keer terug te keren bij Ajax, de enige Nederlandse club waarvoor hij wil spelen.

Op de clubsite van de Amsterdammers blikt Tete terug op zijn Ajax-jaren. De verdediger debuteerde onder Frank de Boer in de hoofdmacht. De Boer vertrok in 2016 als hoofdtrainer bij Ajax, Bosz werd zijn opvolger. Onder Bosz moest Tete het doen met minder speelminuten. Hij kijkt desondanks met een bijzonder gevoel terug op het seizoen 2016/2017, zijn laatste in Amsterdam. "Dat was het jaar van de Europa League-campagne. Dat was echt geweldig, wel jammer dat ik niet in de finale heb gespeeld.''

Wie weet krijgt Tete in de toekomst nog een keer de kans om met Ajax aan te treden in een Europese finale. Als het aan de vleugelverdediger ligt, keert hij nog een keer terug naar Amsterdam. "Het is toch de plek waar ik elf jaar heb gevoetbald en waar ik veel mooie momenten heb beleefd. Ik heb hier zoveel herinneringen, dit is mijn club, dit is mijn huis.'' Een transfer naar een andere Nederlandse club is dan ook geen optie. "Er zijn vaak momenten geweest dat ik naar een andere club in Nederland kon, maar ik zou dat nooit doen, want dit is gewoon mijn club en mijn stad'', vertelt Tete over zijn liefde voor Ajax en Amsterdam.

Fulham

De vleugelverdediger verruilde Ajax in de zomer van 2017 voor Olympique Lyonnais. Na drie jaar in Frankrijk arriveerde hij in 2020 bij Fulham. Daarmee promoveerde hij in het afgelopen seizoen naar de Premier League. Tete kwam door een bovenbeen- en liesblessure slechts twintig keer in actie. Hij is desondanks op zijn plek in Londen. "Ik hoef daar niet per se weg. Ik ben gelukkig en mijn familie is ook blij. Ik geloof er heilig in dat je krijgt wat je verdient. Train eerst maar eens een week goed en speel dan een goede wedstrijd en dat dan een maand lang. Dan weet ik dat dingen op je pad komen.''

Wellicht speelt Tete zich in de Premier League weer in de kijker van het Nederlands elftal. Denzel Dumfries is onomstreden op de rechterflank, maar daarachter is Louis van Gaal nog zoekende. Hans Hateboer maakte vorige maand weinig indruk als rechterwinger. Tete droeg vooralsnog veertien keer het shirt van Oranje. Zijn laatste interland dateert van 24 maart vorig jaar. Toen deed hij 69 minuten mee in de kansloos verloren WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen