Assist Neres helpt Schmidt en Benfica aan grote stap richting CL

17 augustus 2022, 22:53

Roger Schmidt en David Neres hebben woensdagavond met Benfica een grote stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. In de heenwedstrijd van de laatste voorronde werd Dinamo Kiev met 0-2 verslagen. Neres was daarbij een van de hoofdrolspelers door zijn aandeel in de tweede treffer.

De play-offronde was waar een jaar geleden nog een einde kwam aan de Champions League-ambities van Schmidt. Over twee wedstrijden werd hij als trainer van PSV uitgeschakeld door Benfica. Dit keer hoopt hij mét de Portugese topclub de groepsfase wel te bereiken. Na het eerdere gewonnen tweeluik tegen FC Midtjylland moesten Schmidt en Benfica nu alleen nog langs Dinamo Kiev. En daar begonnen ze goed mee.

Al na negen minuten kon de Duitse trainer namelijk de eerste treffer van zijn ploeg vieren. Van randje zestien schoot Gilberto tussen enkele verdedigers door hard de 0-1 binnen. Een klein halfuur later had basisspeler en ex-Ajacied Neres een hoofdrol bij de tweede Portugese goal. Hij profiteerde van een verkeerde pass achteruit en gaf de bal vervolgens met de hak mee aan Gonçalo Ramos, die er nog voor rust 0-2 van kon maken. 

Zie ook: Duur foutje: Neres straft verkeerde pass af en bereidt 0-2 Benfica voor

In de tweede helft was er een stuk minder sprake van een overwicht van Benfica, maar kwam de zege desondanks niet meer in gevaar. Uit het Poolse Lodz, waar de wedstrijd vanwege de oorlog in Oekraïne werd gespeeld, namen Schmidt en zijn ploeg een 0-2 zege mee. Als het deze volgende week in eigen huis over de streep kan trekken, mag de trainer zich dit keer dus wel verheugen op in ieder geval zes wedstrijden in de Champions League. 

Maccabi Haifa - Rode Ster Belgrado 3-2

In dezelfde ronde deed ook het Israëlische Maccabi Haifa goede zaken. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor voormalig Eredivisie-speler (bij FC Twente, ADO, FC Groningen en een niveau lager ook FC Emmen) Tjaronn Chery. De spelmaker zag zijn ploeg in de achttiende minuut op voorsprong komen, maar vervolgens met een 1-2 achterstand de rust ingaan. Nadat het in de 51e minuut weer op gelijke hoogte was gekomen, was het tien minuten later Chery zelf die met een fraai afstandsschot de winnende 3-2 voor zijn rekening nam. 

Qarabag - Viktoria Plzen 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen