Dortmund in krankzinnig scenario onderuit, nachtmerrie Leverkusen

20 augustus 2022, 17:34

Bayern München kan zondagmiddag de enige ploeg blijven met de volle buit uit drie duels in de Bundesliga. Borussia Dortmund leek die status in eigen huis ook te krijgen tegen Werder Bremen, maar gaf een 2-0 voorsprong in de laatste vier minuten nog op krankzinnige wijze uit handen (2-3).  Voor de nummer drie van vorig jaar Bayer Leverkusen is het seizoen tot dusver een nachtmerrie. 

Bayern München is dit seizoen de torenhoge titelfavoriet in Duitsland, maar tot deze zaterdagmiddag deed Borussia Dortmund het niet veel minder. Na de 1-0 zege op Bayer Leverkusen op de eerste speeldag, werd het vorige week 1-3 bij SC Freiburg en de foutloze status kreeg in eigen huis lang een vervolg tegen Werder Bremen, tot de absolute slotfase.

Op slag van rust opende Julian Brandt eerst nog de score: uit een fraaie individuele actie schoot hij naar binnenkomend hard raak (zie onder). Een klein kwartier voor tijd dacht Raphaël Guerreiro het duel te beslissen met de tweede goal van BVB. Maar de druk op Bayern München werd niet gelegd, want er kwam nog een krankzinnige ommekeer.

Na de late goal van Lee Buchanan zorgde Niklas Schmidt in blessuretijd voor de gelijkmaker, waarna Mitchell-Elijah Weiser de boel binnen drie minuten compleet op de kop zette in Dortmund. De terugkeer van talent Gio Reyna sinds april viel zo enorm in het water.

Bayer Leverkusen – 1899 Hoffenheim 0-3

Het seizoen voor Jeremie Frimpong en bankzitters Daley Sinkgraven, Mitchel Bakker en Timothy Fosu-Mensah is vooralsnog een nachtmerrie. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen staat na drie duels puntloos onderaan. Na een 1-0 bij Borussia Dortmund en 1-2 tegen FC Augsburg ging het zaterdagmiddag mis in eigen huis tegen 1899 Hoffenheim, Frimpong statte en Bakker nog een kwartiertje inviel van de Nederlanders en Christoph Baumgartner, Andrej Kramaric en Georginio Rutter de doelpunten maakten namens de bezoekers.

Overige uitslagen:

VfB Stuttgart – SC Freiburg 0-1

FC Augsburg – FSV Mainz 1-2

VfL Wolfsburg – Schalke 04 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen