'Feyenoord en Fortuna vinden oplossing: huur Bassett gaat tóch door'

9 augustus 2022, 20:43
Foto: © ProShots

Feyenoorder Cole Bassett wordt komend seizoen tóch verhuurd aan Fortuna Sittard. Beide clubs zagen de deal sowieso al zitten, maar een huurconstructie bleek een lastig verhaal. Inmiddels zouden de verschillende partijen toch tot een oplossing zijn gekomen.

Dat schreef het doorgaans betrouwbare Feyenoord-platform 1908.nl. Eerder was het probleem dat Feyenoord Bassett zelf nog altijd niet onder contract heeft staan. Hij werd in januari voor anderhalf jaar gehuurd (met optie tot koop) van het Colorado Rapids. Een constructie waarin hij werd doorverhuurd leek aanvankelijk niet haalbaar. Deze week hebben de drie clubs dus echter toch een oplossing gevonden. 

Feyenoord behoudt daarbij het recht om de koopoptie na het huidige seizoen te lichten. In de hoofdmacht van de Rotterdamse club kwam Bassett tot dusver tot acht officiële optredens, waarin hij goed was voor één assist. Bij Fortuna zou de 21-jarige Amerikaanse middenvelder het gat dat de vertrokken Zian Flemming heeft achtergelaten kunnen opvullen. 

Feyenoord neemt afscheid van Skogen

Wie sowieso is vertrokken bij Feyenoord, is de 21-jarige Sondre Skogen. De Noorse verdediger werd in 2020 aangetrokken om de jeugdopleiding te versterken, maar in Rotterdam-Zuid bleek geen grote toekomst voor hem in het verschiet te liggen. Zijn enige wedstrijden in het betaald voetbal maakte hij tot dusver bij Excelsior, waar hij in seizoen 2020/21 op huurbasis zeven duels speelde. De Noor keert nu terug naar zijn thuisland, waar hij gaat spelen voor Mjøndalen IF. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie kans om zich te bewijzen in de eredivisie. Nog te licht voor Feyenoord 1.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen