KKD: PEC en Eindhoven blijven foutloos; NAC verslaat Roda JC

26 augustus 2022, 22:13

In de top van de Keuken Kampioen Divisie zijn na vrijdagavond nog maar twee clubs over met de maximale twaalf punten uit vier wedstrijden: PEC Zwolle en FC Eindhoven. Jong AZ en Roda JC waren ook nog foutloos, maar leden hun eerste nederlaag. Heracles Almelo kan maandag tegen MVV ook nog op twaalf punten komen. 

PEC Zwolle - Jong PSV 4-2

PEC Zwolle is ook na speelronde vier nog altijd foutloos in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Jong PSV schoten de Zwollenaren uit de startblokken door het voorbeeld van onder meer Sparta en Paris Saint-Germain te volgen en direct uit de aftrap te scoren. Na negen seconden had Jordy Tatuarima voor de 1-0 getekend. Aanvaller Tomislav Mrkonjic voegde daar nog voor rust nog twee treffers aan toe. 

Zie ook: Opnieuw een aftrapgoal: PEC Zwolle heeft negen seconden nodig

Na rust kon Jong PSV er iets meer een wedstrijd van maken. Het kwam tot scoren via Dante Sealy en August Priske - voor PEC pas de tweede en derde tegentreffer van het seizoen. Het maakte voor de koploper verder weinig uit. De marge werd nooit kleiner dan twee, want ook Lennard Thy wist in de tweede helft het net te vinden. Met een 4-2 zege gaf PEC een passend vervolg aan de droomstart in de Keuken Kampioen Divisie. 

FC Eindhoven - Jong AZ 1-0

Naast PEC Zwolle is FC Eindhoven de enige andere club die in de eerste vier wedstrijden de maximale twaalf punten verzamelde. De club schreef vrijdagavond opnieuw drie punten bij door een nipte zege op Jong AZ. Ozan Kökcü maakte op slag van rust na een goede combinatie met Jasper Dahlhaus de enige treffer van de wedstrijd. Overigens eindigden de Alkmaarders de wedstrijd met tien man: Wouter Goes kon vijf minuten voor tijd gaan douchen na een rode kaart.

Roda JC - NAC Breda 1-3

Ook Roda JC was tot deze speelronde nog foutloos, maar daar kwam vrijdagavond verandering in met een nederlaag tegen NAC Breda. De Brabanders kwamen voor rust op voorsprong door Kaj de Rooij, maar zagen Jort van der Sande kort na rust voor de mooiste treffer van de avond tekenen. Van buiten de zestien zag hij zijn kans schoon en wipte hij de bal perfect over de keeper heen. Guus Joppen leek met zijn 1-2 in blessuretijd nog voor een spannend slot te zorgen, maar een minuut later vergrootte Odysseus Velanas de marge aan de andere kant alweer tot twee doelpunten.

Overige uitslagen: 

Almere City - FC Den Bosch 2-0

De Graafschap - FC Dordrecht 1-1

Telstar - Helmond Sport 2-1

TOP Oss - VVV-Venlo 1-2

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen