Lang versiert als invaller twee penalty's en schiet er een raak

14 augustus 2022, 21:04
Foto: © ProShots

Club Brugge heeft zondagavond de tweede zege van het seizoen geboekt. Noa Lang droeg met een opvallende invalbeurt bij aan de 0-3 overwinning op OH Leuven.

Net als een week geleden tegen Zulte Waregem (1-1) begon Lang vanaf de bank bij Club Brugge. In de vorige speelronde was de Nederlandse aanvaller op eigen verzoek reserve. Of dat deze zondag weer het geval was, is niet bekend. Ruud Vormer zat niet eens bij de selectie. Zijn rol bij de Belgische topclub lijkt uitgespeeld.

Zonder Nederlandse inbreng kende Brugge geen al te moeilijke avond in Leuven. De thuisploeg leek door een doelpunt van Nachon Nsingi nog wel op voorsprong te komen, maar de VAR constateerde buitenspel. Even later werd er aan de andere kant gescoord door Casper Nielsen. De 0-2, gemaakt door Ferran Jutgla, volgde kort daarna. Lang was vlak voor het doelpunt binnen de lijnen gekomen voor de uitgevallen Andreas Skov Olsen.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Brugge een strafschop na een overtreding op Lang. Hans Vanaken ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gestopt door Valentin Cojocaru. De doelman die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Feyenoord was echter te snel van zijn lijn, waardoor de bezoekers opnieuw mochten aanleggen van elf meter. Ditmaal kreeg Lang de bal in de handen gedrukt en hij schoot wel raak.

Vanaken kreeg vlak voor tijd een herkansing na een nieuwe overtreding op Lang in het strafschopgebied, maar opnieuw pakte Cojocaru de penalty. Ditmaal bleef de keeper lang genoeg op zijn lijn staan.

Club Brugge heeft door de overwinning in Leuven nu zeven punten en stijgt naar de vierde plaats. Lijstaanvoerder is het Antwerp van Mark van Bommel, dat deze zondag zijn vierde seizoenszege boekte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen