Miedema baalt nog na van EK en adviseert jonge Leeuwinnen

4 augustus 2022, 13:54   Bijgewerkt: 4 augustus 2022, 14:00
Miedema baalt nog na van EK en adviseert jonge Leeuwinnen

Vivianne Miedema heeft in haar column in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op het teleurstellende EK van de Oranje Leeuwinnen. Niet alleen werd de regerend kampioen al in de kwartfinale naar huis gestuurd; Miedema zelf miste een groot deel van het toernooi door een coronabesmetting. 

'Het hele toernooi was nu veel sterker en groter dan in 2017', trok Miedema de vergelijking met het jaar waarin Oranje de titel pakte. 'Frankrijk en Duitsland zaten destijds in een fase waarin wij met Oranje nu zitten, waarin doorgeselecteerd wordt en het moeilijk is om het succes van de voorgaande jaren op te volgen. Daar moeten we doorheen en dat is ook wel een realitycheck.'

'Die Engelse en Duitse jonge meiden spelen bij topclubs en, met alle respect, de onze in de Eredivisie', was ze realistisch. 'Ik ben altijd iemand die heeft gezegd dat ze de stap naar het buitenland moeten maken, als voetbalster en als persoon. Daar gaan ze stappen maken en dat gun ik ze. Kerstin Casparij vertrekt nu naar Manchester City, een topclub, maar anderen kunnen ook een tussenstap maken in de top vijf van Engeland of Duitsland.'

Corona

'Voor mezelf was het een heel moeilijk EK. Ik heb nog steeds niet alles verwerkt. Mijn verwachtingen waren hoog, ik voelde me goed, maar toen kreeg ik corona. Ik ben echt heel ziek geweest en heb met veertig graden koorts op bed gelegen. Terwijl ik één van de weinigen was die zich niet tussen het publiek begaf na de openingswedstrijd, mijn familie geen knuffel gaf en met een mondkapje achterin de bus zat. Toch weet je dat het risico er altijd is en je weet nooit waar het vandaan is gekomen.'

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen