'Amerikanen overwegen Feyenoord-huurling weg te halen uit Sittard'

19 september 2022, 12:20   Bijgewerkt: 19 september 2022, 12:51
Foto: © ProShots

Colorado Rapids overweegt Cole Bassett terug te halen naar Amerika. De 21-jarige middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan Feyenoord, dat hem vanwege een gebrek aan speeltijd doorverhuurde aan Fortuna Sittard. Ook daar komt de talentvolle international echter niet aan spelen toe.

Bassett speelde pas 92 minuten in het shirt van Fortuna. De laatste drie wedstrijden bleef de nummer tien op de bank. Zonder Bassett boekte Fortuna afgelopen weekend de eerste zege van het nieuwe seizoen, door Excelsior in de slotfase met 1-0 te verslaan. Ook onder de nieuwe hoofdcoach Julio Velázquez speelt Bassett echter geen belangrijke rol.

Feyenoord heeft een optie tot koop voor de middenvelder, maar mogelijk keert hij nog voor het einde van het seizoen terug naar de Verenigde Staten. In het huurcontract heeft Colorado Rapids een minimumaantal minuten opgenomen. Als de middenvelder daar niet aan komt, mag de club de speler terughalen naar Amerika. Dat meldt 1908.nl.

Ook als de niet voor Amerika geselecteerde Bassett eerder vertrekt, houdt Feyenoord de mogelijkheid om de middenvelder in de zomer van 2023 te kopen. Dat lijkt dan echter onwaarschijnlijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen