Arsenal-trainer verbaast zich bij Ajax: "Vreemde ervaring"

29 september 2022, 09:33

Jonas Eidevall, trainer van Vivianne Miedema bij het vrouwenteam van Arsenal, heeft een opvallende ontdekking gedaan op bezoek in Amsterdam. Eidevall gaf na de wedstrijd in de persconferentie namelijk aan dat de doelen op De Toekomst te klein waren. Arsenal won woensdagavond met 0-1 op bezoek bij de Ajaxdames, en plaatste zich daardoor voor de groepsfase van de Women's Champions League.

"Het was een vreemde ervaring om hier te komen, tegen een grote club als Ajax te spelen, de doelen te moeten meten en erachter te komen dat ze tien centimeter te klein waren", citeert Voetbal International de trainer. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, maar we hebben alleen invloed op de zaken waar we invloed op hebben", vervogt Eidevall.

De Zweed wist zich met zijn elftal dus ondanks de te kleine doelen te plaatsen voor de volgende ronde van het Europese toernooi, maar was wel complimenteus over de tegenstander. "Ajax is een goede ploeg, die agressief speelt", vertelt hij. "Vorige week waren we defensief niet op het vereiste niveau, maar vandaag waren we veel beter. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we lieten de bal goed het werk doen."

Miedema beslissend

Uitgerekend Vivianne Miedema, die bekend staat als aanhanger van aartsrivaal Feyenoord, deed Ajax woensdagavond de das om. Tijdens de heenwedstrijd in Londen (2-2) kwam ze niet tot scoren, maar nu het er toe deed stond de 26-jarige aanvalster op. Met haar doelpunt verschafte ze haar ploeg toegang tot de groepsfase. Afgelopen seizoen reikte Arsenal tot de kwartfinale van de Women's Champions League. VfL Wolfsburg was daarin over twee duels te sterk voor de Londenaren (1-3).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen