AZ vindt twee 'nieuwe' opties om Martins Indi te vervangen

30 september 2022, 17:15
AZ vindt twee 'nieuwe' opties om Martins Indi te vervangen

AZ-trainer Pascal Jansen heeft de opvolgers voor Bruno Martins Indi al gevonden. De talentvolle Maxim Dekker maakte in de periode dat BMI eerder al buitenspel stond een goede indruk en zal in de komende maanden, als de ervaren centrale verdediger buitenspel staat, vermoedelijk de honneurs waarnemen bij de Alkmaarders. Ook is er nog een zomeraanwinst, die tot dusver geen minuten maakte, kanshebber. 

De gehuurde Zinho Vanheusden komt namelijk eindelijk beschikbaar voor Jansen. De Belgische centrale verdediger is normaliter ook een optie voor de nationale ploeg, maar was nog niet fit. In de interlandbreak deed hij voor het eerst negentig minuten mee in een oefenwedstrijd. "Hij speelde een prima wedstrijd en heeft zich daarin goed staande gehouden", kan Vanheusden ook de opvolger worden van Martins Indi, die wel al geopereerd is.

"Het is een pittige ingreep geweest van wat ik heb begrepen. Ik ga vanmiddag even bij hem langs. We zijn hem voorlopig kwijt dus dat is vervelend", vertelt Jansen op de clubsite. "Hij is een belangrijke speler voor de groep. Maar zoals jullie ons kennen staat er gewoon weer een ander op. We hopen in ieder geval dat het herstel voorspoedig zal verlopen."

Lees ook: Geen WK voor Martins Indi; Van Gaal vindt nieuwe rol voor Malacia

Tegenover het uitvallen van Martins Indi staat de terugkeer van Jesper Karlsson. "Jesper is heel hongerig en gretig om de ploeg te versterken", reageert de coach, die naast Martins Indi ook Vangelis Pavlidis en Håkon Evjen moet missen. "Als alles goed loopt zouden ze voor het WK nog terug kunnen keren, maar ik houd rekening met het slechte scenario dat ze pas na het WK weer beschikbaar zijn. Dan is het alleen maar mooi als ze er weer eerder bijkomen."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen