Cambuur mist De Jong na tirade tegen PSV, ook sterkhouders geschorst

19 september 2022, 15:27
Foto: © ProShots

SC Cambuur moet het over twee weken in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV stellen zonder hoofdcoach Henk de Jong. De ervaren oefenmeester liet zich afgelopen weekend gaan na arbitrale beslissingen tegen RKC en is voor één wedstrijd geschorst.

De Jong was het oneens met een strafschop die RKC, dat uiteindelijk met 5-1 won, kreeg. De oefenmeester liet dat blijken aan de scheidsrechter, die werd uitgescholden voor 'slappe lul'. Dat kwam De Jong op een rode prent te staan. De succescoach van de Leeuwarders moet de zware thuiswedstrijd tegen PSV daarom vanaf de tribunes bekijken.

Assistent-coach Pascal Bosschaart zal vermoedelijk de honneurs waarnemen. De oud-middenvelder zal flink moeten puzzelen in zijn basisformatie. Tegen RKC werden namelijk ook sterkhouders Mees Hoedemakers en Alex Bangura van het veld gestuurd. Het duo is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Cambuur heeft de straffen inmiddels geaccepteerd.

Dat betekent dat Cambuur ook in de degradatiekraker tegen Go Ahead Eagles geen beroep kan doen op het duo. Cambuur staat na een teleurstellende start op de voorlaatste plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen