Miedema beslissend in meest bekeken WSL wedstrijd ooit

24 september 2022, 17:17

Vivianne Miedema heeft zaterdagmiddag met Arsenal een ruime overwinning geboekt in de Londense derby. Mede dankzij twee goals van de Nederlandse spits werden de vrouwen van Tottenham Hotspur met 4-0 verslagen, waardoor Arsenal na twee wedstrijden aan kop gaat in de Women's Super League.

De wedstrijd trok veel bekijk, want bijna 50.000 supporters zagen hoe Miedema en consorten domineerden in Londen. Dat aantal bezoekers betekende een nieuw record in de WSL, want het vorige record lag op 38.262 bezoekers, dat werd gezet in de derby tussen dezelfde teams in 2019.

Na het openingsdoelpunt van de Engelse sterspeelster Bethany Mead, die afgelopen zomer Europees kampioen werd met haar nationale ploeg, bepaalde Miedema uit een penalty de ruststand op 2-0. De 22-jarige spits zou uiteindelijk ook nog het slotakkoord op haar rekening nemen, waardoor zij de tweede plek op de topscorerslijst in Engeland inneemt.

Kraker tegen Ajax

Na de gewonnen stadsderby staat er voor Miedema met Arsenal aankomende week weer een belangrijk duel op het programma. De Engelse koploper neemt het dan op tegen de vrouwen van Ajax in de laatste kwalificatieronde van de Champions League. Afgelopen week wisten de Amsterdamse vrouwen te verrassen door Arsenal in Londen op een 2-2 gelijkspel te houden, waardoor alles nog op het spel staat aankomende woensdag.

Lees ook: Romée Leuchter bezorgt Ajax gelijkspel op bezoek bij Arsenal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen