Gullit keihard voor Timber en Blind: "Het is echt verschrikkelijk"

17 oktober 2022, 22:32

Waar de defensie van Ajax vorig seizoen niet tot nauwelijks te passeren was, krijgt het dit seizoen het ene na het andere doelpunt om de oren. In twee wedstrijden tegen Napoli moest Remko Pasveer tien keer vissen. De doelman maakt de laatste weken weliswaar geen overtuigende indruk, maar dat geldt ook voor Jurriën Timber en Daley Blind. Ruud Gullit was bij het programma Rondo van Ziggo Sport erg kritisch op de Oranje-internationals.

Timber beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Erik ten Hag wilde hem graag meenemen naar Manchester United, maar Timber verkoos een langer verblijf bij Ajax boven een transfer naar de Europese top. De jonge verdediger was van mening dat hij nog veel te leren heeft in Amsterdam. Dat blijkt. "Toen wij hier laatst met Timber hadden gesproken, zei ik dat hij vooruit was gegaan. Maar sindsdien is het echt verschrikkelijk", was Gullit hard in zijn oordeel over de recente optredens van Timber.

"Dat kan hij zichzelf kwalijk nemen. De manier waarop hij verdedigt… Dat is geen verdedigen. Ik trek mijn woorden nu weer terug", aldus Gullit, die vervolgens een verrassende switch maakte naar Blind. De linkspoot is al weken het mikpunt van kritiek bij Ajax. Een groot deel van de achterban vindt dat Blind zijn beste periode heeft gehad en dat Owen Wijndal de kans moet krijgen op de linksbackpositie. De laatste drie wedstrijden begon Blind echter als centrale verdediger. Dat zorgt voor vraagtekens bij Gullit. "Het lijkt af en toe wel alsof hij móét spelen. Er wordt van alles gedraaid. Tegen Napoli stond hij weer in het midden en moest Calvin Bassey opeens linksback staan."

Blind krijgt vaak de complimenten voor zijn kwaliteiten aan de bal. In de uitwedstrijd tegen Napoli ging hij echter pijnlijk in de fout. Blind treuzelde en daar maakte Victor Osimhen dankbaar gebruik van. Toch blijft Gullit de linkspoot aan de bal 'één van de beste' vinden. "Maar het verdedigen… Ergens is dat gewoon moeilijk voor hem nu." Gullit lijkt zich af te vragen of Alfred Schreuder Blind wel uit het elftal durft te halen. "Het lijkt alsof er een plek voor hem gecreëerd moet worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gullit heeft gelijk, Elke speler van Ajax wordt in Oranje geschreven Een labiele van der Wiel, Dest etc Dumpfries, Karsdorp zo veel beter, Malacia ook zo veel beter dan ouwe trage wijf Blind.

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan nog zo goed zijn aan de bal maar als we in Qatar een rappe spits tegen krijgen is het raak. Wat is nou belangrijker in de verdediging? Verdedigen of goed zijn aan de bal?

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wees maar keihard voor jou eigen zoon ,want die is op de leeftijd van Timber ,nog steeds een pamper drager ,schijt nog steeds in z'n broek ,geen talent

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De zoon van Hooijdonky ook zo'n geval ,slechte spits op de leeftijd van Timber ,en die van Gullit is een mietje ,zwaait nog steeds met handtassen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen