Henk de Jong stopt vanwege gezondheidsredenen bij Cambuur

20 oktober 2022, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Henk de Jong heeft op doktersadvies zijn functie als hoofdtrainer van SC Cambuur per direct neergelegd. De 58-jarige oefenmeester is door gezondheidsredenen niet in staat zijn trainerscarrière voort te zetten.

De Jong kampt al langere tijd met fysieke klachten. Eind vorig jaar werd een cyste in zijn hoofd ontdekt. Na een rustperiode van een half jaar keerde De Jong terug op de bank bij Cambuur, maar nu moet hij zijn werk definitief beëindigen.

"Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen", begint De Jong op de clubwebsite.

"Als hoofdtrainer van een Eredivisie-club krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort", aldus de Fries, die zich de komende tijd volledig zal richten op zijn herstel.

Opvolger

Pascal Bosschaart en Martijn Barto nemen voorlopig de honneurs waar bij Cambuur. Op korte termijn zullen de Leeuwarders de zoektocht naar een opvolger voor De Jong starten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

okkele
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

groot gemis in deze competitie met grijze muizen. ik wens je veel gezondheid henk.

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leukste trainer van NL stopt....jammer Henk maar ga je goed.

Ajo51
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is wel heel jammer maar gezondheid gaat boven alles. Het gaat je goed Henk veel succes in wat je gaat doen.....

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De sport gaat deze enorm sympathieke gozer missen. Het ga je goed Henk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen