Rel in Spanje: Casillas verwijdert ongelukkige coming-out-tweet

9 oktober 2022, 15:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bijzonder nieuws uit Spanje: de legendarische Real Madrid-keeper Iker Casillas heeft via twitter bekend gemaakt dat hij op mannen valt. De sluitpost deelt dat hij hoopt dat iedereen hem respecteert. Voormalig rivaal Carles Puyol, met wie hij samenspeelde bij de nationale ploeg van Spanje, liet via Twitter weten dat hij het goed vond dat 'ons' verhaal wordt verteld. Daarmee leek hij te insinueren dat de twee een relatie hebben (gehad). 'Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker', schreef hij. Mogelijk gaat het om cynische een reactie op geruchten rond de relatie van de keeper. 

Casillas had in zijn leven een lange relatie met Sara Carbonero, de vrouw met wie hij ook kinderen Martin en Lucas kreeg. Ondanks de breuk in maart 2021 bleven ze elkaar nog wel zien. Carbonero en Casillas gingen als stel viral op het WK in 2010, toen de keeper tijdens een interview zijn vrouw vol op de mond kuste. Uiteindelijk liep de relatie op de klippen, waardoor is niet bekend. Mogelijk dat deze medeling van Casillas ook te maken heeft met dat besluit, al wordt in Spanje het bericht nog wel in twijfel getrokken.

Volgens dagblad AS heeft het bericht namelijk alles te maken met de ontwikkelingen in Spanje. De laatste dagen werd er namelijk nog geschreven dat Casillas mogelijk een relatie zou hebben met Alejandra Onieva, met wie hij een goede relatie heeft, maar zelf ontkent hij dat altijd. Volgens de ochtendkrant gaat het 'niet om enige vorm van hacken' en is het bericht van Casillas een reactie op de geruchtenstroom. Daarmee zou het een sarcastische reactie zijn op alle geruchten, wat de coming-out in een heel ander daglicht stelt.

Omdat Puyol heeft gereageerd op het nieuws, was het al vrij snel duidelijk dat het niet zou gaan om een hack, iets waaraan in Spanje eerst werd gedacht. Mocht hij wél serieus een relatie hebben (gehad) met de keeper van Spanje, dan zou dat een doorbraak kunnen betekenen voor het taboe op homofilie in de voetballerij. Aangezien Puyol een relatie heeft met Vanessa Lorenzo lijkt die kans toch minder groot. Als beide heren dit inderdaad gebruiken als reactie op de geruchtenstroom, zal er ongetwijfeld nog veel kritiek op komen. Voor veel niet-heteroseksuelen zou een dergelijke coming-out van zulke bekende voetballers enorm kunnen helpen. De zaak wordt ongetwijfeld nog vervolgd. 

Update (15.43 uur): Casillas verwijdert tweet

Nadat de tweet van Casillas heel de wereld over ging en door een overgroot gedeelte van de wereld als serieuze boodschap werd opgepikt, besloot de keeper de tweet te verwijderen. Zoals al werd aangenomen door AS ging het dus niet om een échte coming-out, maar was het een reactie op de geruchten over zijn relaties. Gezien de gevoeligheid van het onderwerp in vooral de voetballerij zal er terecht ontzettend veel kritiek komen op de sluitpost. Met het verwijderen van de tweet, maakt Casillas vermoedelijk wel duidelijk dat hij zelf ook inziet dat het geen handig post was, als de inhoud daadwerkelijk niet lijkt te kloppen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen