Kluivert krijgt advies van Gatusso en voegt zich in illuster rijtje

8 oktober 2022, 13:56

Gennaro Gattuso heeft zich vrijdagavond na afloop van de wedstrijd tussen Osasuna en Valencia (1-2) lovend uitgelaten over Justin Kluivert, die zijn eerste doelpunt in Spaanse dienst maakte. De Nederlandse buitenspeler had volgens zijn trainer al veel verder in zijn ontwikkeling kunnen zijn.

Kluivert maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van AS Roma naar Valencia. Vrijdag werd hij voor het eerst als basisspeler gebruikt door Gattuso. Het vertrouwen van zijn trainer betaalde hij terug door na 27 minuten de 0-1 voor zijn rekening te nemen. Dat deed Kluivert door met een stiftje Osasuna-doelman Herrera te verschalken.

"Justin is een jongen die veel kwaliteiten bezit. Het is niet normaal dat een speler met zijn kwaliteiten de afgelopen jaren zo weinig heeft gespeeld", aldus Gattuso op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Als hij zijn mentaliteit verandert, kan hij nog veel beter worden. Hij moet 24 uur per dag met voetbal bezig zijn en meer geven, omdat hij alles in zich heeft om ver te komen. Als hij zo blijft werken, kan hij zich nog verder verbeteren."

Opvallende statistiek

Met zijn doelpunt tegen Osasuna is Kluivert de derde Nederlander geworden die minstens één goal heeft gemaakt in vier van de vijf grootste Europese competities. Dat deed hij in dienst van Valencia, AS Roma, RB Leipzig en OGC Nice. Zijn vader Patrick Kluivert (in Italië, Spanje, Engeland en Frankrijk) en Jonathan de Guzman (Spanje, Engeland, Italië en Duitsland) gingen hem voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen