Koopje? Wedstrijdbal 'Hand van God' gaat onder de hamer

13 oktober 2022, 14:55

Diego Maradona maakte in 1986 in één wedstrijd twee legendarische treffers. Op het WK in Mexico scoorde hij in de kwartfinale tegen Engeland zowel na een duizelingwekkende solo, als met de hand. De bal waarmee hij die beide doelpunten maakte gaat volgende maand onder de hamer.

De verkoper is de Tunesiër Ali Bin Nasser. Hij was tijdens de beruchte wedstrijd scheidsrechter van dienst, en nam het speeltuig na afloop mee naar huis. "Deze bal maakt onderdeel uit van de geschiedenis van het voetbal. Dit is het juiste moment om het te delen met de rest van de wereld", zegt hij tegen de Daily Mail. Het shirt dat Maradona in de bewuste wedstrijd droeg ging een half jaar geleden al onder de hamer. De Engelse middenvelder Steve Hodge, die het tricot na de wedstrijd ruilde met de Argentijnse legende, hield er naar verluidt zeven miljoen pond aan over.

De geschatte opbrengst van de wedstrijdbal is 2,5 tot drie miljoen pond. Veilingkantoor Graham Budd Auctions, eveneens uit Engeland afkomstig, heeft hoge verwachtingen van de veiling. "Dit wordt een zeer populair item", verwacht voorzitter Graham Budd. "Deze bal was onderdeel van een van de beroemdste en meest emotionele wedstrijden in de geschiedenis van het voetbal."

Vergeven

Maradona was zelf degene die zijn handsbal toeschreef aan de 'Hand van God'. Toenmalige Engelse internationals, zoals verdediger Terry Butcher en keeper Peter Shilton, zijn 36 jaar na dato naar verluidt nog altijd woedend over de treffer. Sir Bobby Robson was destijds bondscoach van Engeland. De aimabele trainer, inmiddels overleden, zou het de scheidsrechter hebben vergeven: "Na de wedstrijd kwam hij naar me toe en zei hij dat ik goed gefloten had, maar dat de grensrechter verantwoordelijk was voor de fout", zegt Bin Nasser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen