Media in Spanje: 'De Jong krijgt basisplaats in belangrijke Clásico'

16 oktober 2022, 11:30

Frenkie de Jong mag naar verluidt hopen op een basisplaats tegen Real Madrid. De middenvelder is dit seizoen allesbehalve zeker van speeltijd, maar lijkt in El Clásico aan de aftrap te verschijnen. Dat melden meerdere Spaanse media zondagochtend over het duel om de koppositie.

Zowel Diario AS en Mundo Deportivo denken te weten dat De Jong door trainer Xavi in de basis wordt gezet. De kranten zijn het echter niet eens over welke speler daar het slachtoffer van wordt. Volgens Diario AS verdwijnt Gavi van het middenveld, aangezien hij wordt doorgeschoven naar de aanval. Volgens Mundo Deportivo wordt Sergio Busquets verrassend genoeg op de bank gezet door oud-ploeggenoot Xavi.

Lees ook: 'Uitverkoop in Barcelona: Frenkie en twee legendes moeten weg'

Als we de Spaanse krant Sport moeten geloven, zit De Jong echter gewoon op de voor hem inmiddels vertrouwde bank. Xavi zou naar verluidt niets willen wijzigen na de wedstrijd van afgelopen woensdag in de Champions League tegen Internazionale (3-3). Tijdens dat duel kwam De Jong als invaller binnen de lijnen. Memphis Depay is er helemaal niet bij tegen Real. De aanvaller kampt nog altijd met een spierblessure.

Real en Barça strijden om koppositie

Zondagmiddag wordt er om 16.15 uur afgetrapt in het Estadio Santiago Bernabéu. De Clásico is ook meteen een directe strijd om de eerste plek in La Liga. Real en Barcelona hebben na acht wedstrijden allebei 22 punten, maar de Catalanen hebben een aanzienlijk beter doelsaldo dan de Madrilenen. Beide ploegen verloren nog niet in de competitie en hebben pas twee verliespunten. Barcelona kreeg zelfs pas een tegentreffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen