Spaanse media over Frenkie: "Zestig minuten niet op veld gezien"

16 oktober 2022, 19:26   Bijgewerkt: 4 december 2023, 22:53

Ondanks een verrassende basisplaats voor Frenkie de Jong is de Nederlander er met FC Barcelona niet in geslaagd om een goed resultaat te boeken tegen Real Madrid. De ploeg van Carlo Ancelotti was met 3-1 te sterk voor FC Barcelona, waardoor de Spaanse media kritisch is op het optreden van de Catalanen. Er heerst verdeeldheid over het spel wat De Jong op de mat legde.

Het Spaanse SPORT deelde aan de basisklanten slechts drie voldoendes uit en één daarvan was De Jong. De middenvelder maakte zondagavond geen verkeerde indruk op de krant: "Hij verdeelde het spel, bood zichzelf in situaties aan en verdedigde ook goed waar nodig", valt er te lezen. "Ondanks dat hij in het laatste gedeelte wat slordiger werd, was hij een van de weinige basisspelers die zijn niveau haalde."

Ook El Mundo Deportivo zag de Nederlandse middenvelder degelijk voor de dag komen in El Clásico. "Hij probeerde onder de druk uit te komen en speelde met een hoge intensiteit en was iemand die het eens met een schot probeerde." De Jong was nog bijna trefzeker, maar gleed net langs de bal. Vervolgens schoot Robert Lewandowski van dichtbij hoog over.

Lees ook: Crisis bij FC Barcelona: opvallende negentig minuten voor Frenkie

Het Spaanse AS is een stuk kritischer op het optreden van Frenkie de Jong. Het medium is van mening dat De Jong pas echt tot zijn recht kwam toen hij op een andere positie kwam te spelen: "Zestig minuten lang werd hij niet gezien op het veld. Pas toen Sergio Busquets werd gewisseld kwam hij in het spel voor", luidt de conclusie over het optreden van de oud-Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ja frenkie wil in de basis maar dit was wel de kraker samen met de wedstrijden tegen inter 2 keer..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen