Veel ophef om afblazen OneLove-actie: 'Geestelijke armoede'

21 oktober 2022, 19:47

Vanuit verschillende hoeken is afkeurend gereageerd op het besluit van de KNVB om in november niet nog een OneLove-actie te houden. De bond bevestigde vrijdag dat het idee is verworpen, wat tot verbazing heeft geleid bij de commissie-Mijnals én Marieke Derksen.

De commissie-Mijnals is door de KNVB in het leven geroepen om als klankbord te fungeren bij maatschappelijke vraagstukken. Ruud Gullit maakt deel uit van de commissie, en stelt dat de voetbalbond in deze kwestie geen advies heeft ingewonnen: "Wij zijn hierin niet gehoord en betreuren deze beslissing", zegt de oud-international in een reactie tegen De Telegraaf. "Wat de KNVB door te zwichten in feite doet is ,het legitimeren van homohaat, racisme, discriminatie en uitsluiting. Je hoort om je heen: zie je wel. Terwijl de campagne OneLove juist is opgestart om hier stelling tegen te nemen."

Lees ookGeen nieuwe OneLove-actie vóór WK: "Te veel wie wel en wie niet" 

Ook Marieke Derksen, dochter van journalist Johan, heeft op twitter uitgehaald naar het besluit van de KNVB. Zo laat ze weten 'buitensporig boos' te zijn op de voetbalbond, die ze verderop in haar bericht beticht van 'geestelijke armoede'. Derksen is hoofd van de uitgever Voetbal Inside, die onder meer boeken als Gijp, Kieft en Geen Genade (over Andy van der Meijde) uitgaf.

Kökcü

Eerder vandaag werd bekend dat Orkun Kökcü 'gewoon' aanvoerder van Feyenoord blijft. De middenvelder weigerde vorige week juist met de regenboog-aanvoerdersband te spelen die de actie symoliseert. Op deze manier steun uitspreken voor acceptatie van onder meer homoseksualiteit zou teveel indruisen tegen de religieuze overtuigingen van zijn speler, zo legde Feyenoord-trainer Arne Slot eerder vandaag uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCG1971
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De reacties hier onderschrijven dat de KNVB juist heeft gehandeld. Stop met misbruik van het voetbal door politiek en clubjes die menen aandacht op te moeten eisen.

Moederkoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfmedelijden is een slechte eigenschap. Ik kijk voetbal voor voetbal, laat dit soort zaken eens achterwegen. En dan nog, er staat toch altijd 'RESPECT' op shirtjes en in stadions? Moeten we extra respect hebben voor speciale mensen, die eigenlijk weer normaal gevonden willen worden, maar wel speciale aandacht willen? Werkt averechts zo. En Kökcü met rust laten aub.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetbal moet niet de heletijd voor alles gebruikt worden . En doe je dat wel moet je de keuze vrij laten voor een ieder om deel te nemen ja of nee. Al dat gezeik en geselecteerd slachtoffer(s) zoeken en slachten . Las net weer een stuk dat twente supporters h.m. van groningen riepen vorig weekend . Is toch wat erger dan kokcu lijkt mij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen