Xavi geeft Frenkie de Jong opmerkelijke rol tijdens El Clásico

16 oktober 2022, 15:41

Uitstekend nieuws voor Frenkie de Jong. De Nederlandse middenvelder heeft zondagmiddag een basisplaats gekregen tijdens El Clásico tegen Real Madrid van Xavi. De Nederlander krijgt de voorkeur boven Gavi, die op de bank moet beginnen. 

Het is al langere tijd duidelijk dat coach Xavi in de oud-Ajacied niet de definitieve vervanger ziet van Busquets. Voor die plek heeft hij meer vertrouwen in bijvoorbeeld Sergi Roberto en wil hij voor komend seizoen de transfermarkt op. Midweeks kwam hij de routinier nog wel vervangen tegen Internazionale, maar Busquets heeft de voorkeur gekregen op die plaats, maar Gavi moet toch opde bank plaatsnemen. 

In Roberto zou Xavi dan weer niet de ideale rechtsachter zien, maar door wat personele problemen staat hij daar toch opgesteld. Jules Koundé is fit genoeg om de starten achterin en hij vormt het centrale duo met Eric Garcia, terwijl de jonge Alejandro Baldé de voorkeur krijgt boven Jordi Alba tegen de Madrilenen. De rol van De Jong is opmerkelijk: tot dusver kreeg Gavi altijd de voorkeur in de wedstrijden waarin het erom gaat. 

Bij Real Madrid ontbreekt keeper Thibaut Courtois zoals verwacht en hij wordt vervangen door Andrij Loenin. Verder staat Federico Valverde opgesteld als rechtsbuiten, samen met Karim Benzema en Vinicius Júnior. Daarmee heeft Carlo Ancelotti zich aangepast aan de Catalaanse grootmacht.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Koundé, Eric García, Baldé; Frenkie de Jong, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Dembélé. 

Opstelling Real Madrid: Lunin; Carvajal, Eder Militão, Alaba, Mendy; Modric, Tchouameni, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen