'Feyenoord-flop keert per direct terug naar Amerika'

17 november 2022, 22:25
Foto: © ProShots

Feyenoord zal vermoedelijk definitief afscheid gaan nemen van Cole Bassett (21). De aanvallende middenvelder werd gehuurd, maar de huurperiode werd voortijdig gestopt, zodat hij verhuurd kon worden aan Fortuna Sittard. Daar maakte hij echter ook te weinig indruk, waardoor hij teruggestuurd wordt naar Amerika.

Dat meldt De Limburger. En daarmee lijkt de periode van Bassett in Nederland definitief voorbij. Feyenoord had namelijk nog wel een koopoptie opgenomen in de verbintenis die het kon lichten ondanks dat het huurcontract was verscheurd. Het is bij de FIFA verboden om spelers door te verhuren, waardoor de verbintenis van papier af moest voordat hij naar Fortuna kon gaan. Eigenaar Colorado Rapids haalt de aanvallende middenvelder per direct terug, omdat hij bij Fortuna Sittard onder de nieuwe trainer Julio Velázquez amper aan de bak kwam.

Bassett kwam bij Feyenoord uiteindelijk tot acht officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij een assist gaf. Bij Fortuna Sittard kwam hij tot elf interlands, waarin hij eenmaal scoorde. In de MLS bij de Colorado Rapids kwam hij tot 75 wedstrijden en was hij een vaste kracht, maar in Nederland heeft hij zijn grote beloften niet kunnen invullen. Als Feyenoord hem desondanks wil vastleggen, dan zou dat kunnen, maar die kans lijkt bijzonder klein.

Lees ook: 'Amerikanen overwegen Feyenoord-huurling weg te halen uit Sittard'

Bassett kwam in de winterstop van 2022 over naar Feyenoord en kreeg in de huurperiode de tijd om te wennen. Dat lukte uiteindelijk niet goed en mede daardoor raakte hij uit beeld bij de nationale ploeg van Amerika. Om alsnog naar het WK in Qatar te gaan, maakte hij de tijdelijke overstap naar Fortuna, maar daarmee speelde hij zich niet in de kijker van de bondscoach van zijn land. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

'Bij Fortuna kwam hij tot elf interlands'..... FCUpdate: ga op zwart en zorg ervoor dat dit soort lachwekkende fouten niet meer voorkomen. Stelletje prutsers!

ThommZzz
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zonde dat we een international van Fortuna Sittard laten gaan.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Fortunaspor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen