Gullit vraagt zich af of er wat is voorgevallen tussen Blind en Schreuder

7 november 2022, 22:47

Alfred Schreuder heeft Daley Blind bij Ajax binnen korte tijd gedegradeerd van eerste tot derde keuze op de linksbackpositie. Ruud Gullit vraagt zich af of er iets is voorgevallen tussen de trainer en speler.

Waar Blind tegen Liverpool nog basisspeler was, kreeg Owen Wijndal vorige week tegen Rangers de voorkeur op de linksbackpositie. De van AZ overgekomen speler was zondag vanwege een enkelblessure niet beschikbaar, maar toch speelde Blind niet tegen PSV. Rensch, die Wijndal tegen Rangers ook al verving, verscheen aan de aftrap.

"Is er niet wat voorgevallen?", vraagt Gullit zich hardop af in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Ik had tegen Rangers het idee dat hij erin zou komen, maar toen kwam Rensch erin. Is er wat voorgevallen tussen die twee? Het is gek", vervolgt Gullit. Jan van Halst denkt dat zijn tafelgenoot weleens gelijk kan hebben. "Of er is iets voorgevallen, of Schreuder heeft gedacht: je bent nu een paar keer tegengevallen, ik neem nu de beslissing om geen gebruik meer van je te maken, of er moet echt iets verschrikkelijks aan de hand zijn."

Khalid Boulahrouz denkt niet dat er iets is voorgevallen, maar dat Schreuder simpelweg het besluit heeft genomen om Blind even niet op te stellen. "Maar je kunt je afvragen of dat goed is, want Blind is niet de eerste de beste", stelt Van Halst. "Hoe moet je het dan doen? Moet je hem een aai over zijn bol geven of eerst in de tachtigste minuut, dan zeventigste minuut en dan zestigste minuut inbrengen?", vraagt Boulahrouz zich af. "De resultaten zijn niet goed. Dat ligt niet alleen maar aan Blind. Maar er zijn wel veel goals gevallen waar hij een aandeel in had. Ik vind het geen verdediger dus beoordeel hem niet zo, maar als je daar speelt, wordt er wel het een en ander van je gevraagd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen