Qatar slaat modderfiguur: Valencia bezorgt Ecuador volle buit

20 november 2022, 19:02

Qatar heeft voor het eerst in de WK-geschiedenis als gastheer het openingsaffiche verloren. In de poule van Nederland was Ecuador met 0-2 te sterk voor de Qatarezen. Fenerbahçe-spits Enner Valencia drukte met beide doelpunten al in de eerste helft de Qatarese illusie op succes de kop in. In alle opzichten toonde Qatar aan kwalitatief incapabel te zijn en daardoor lijkt het thuisland na één wedstrijd al te fungeren als opvulling in de poule met Senegal en Nederland.

Er werd eindeloos gediscussieerd over dit controversiële toernooi en veel critici bestempelden dit mondiale voetbalfestijn als een besmet WK. Waar het bij de toewijzing geen zuivere koek leek, wilde de Qatarese voetbalbond op sportief gebied dit toernooi absoluut geen modderfiguur slaan. Als enige land kende Qatar een voorbereiding van liefst een half jaar. Waar Qatar al geruime tijd verzekerd was van deelname, bleef Ecuador lang in onzekerheid. Rechtsback Byron Castillo werd tijdens het kwalificatietoernooi namelijk beschuldigd van het spelen met een foutieve nationaliteit. Dit voorval liep met een sisser af, waardoor de Ecuadorianen 'gewoon' naar Qatar mochten afreizen.

Het WK kende ook op het veld een tumultueus begin. Enner Valencia leek slechts drie minuten nodig te hebben om Qatar een valse start te bezorgen, maar buitenspel voorkwam uitstel van executie voor de gastheren. De Qatarese doelman Saad Al Sheeb - die bij het buitenspeldoelpunt ook al niet vrijuit ging - legde diezelfde Valencia na een kwartier spelen neer in het strafschopgebied. Vanaf de stip zorgde de Ecuadoriaanse spits alsnog dat hij het eerste WK-doelpunt op zijn naam kreeg. Na een afgemeten voorzet van Angelo Preciado was de Fenerbahçe-aanvaller even later wederom het eindstation en zo werd het gigantische krachtverschil tussen beide landen al snel in de score uitgedrukt.  

Bekijk ook: Na omstreden afgekeurde treffer toch wel raak voor Ecuador

Zeer bedenkelijk niveau

In een oersaai tweede bedrijf was Ecuador niet van plan om aan het doelsaldo te werken en focuste zich enkel op het eindresultaat. Het Qatar van de Spaanse bondscoach Félix Sánchez - met enkel spelers in de selectie die in de nationale competitie van Qatar actief zijn - kon geen vuist maken. Dit zorgde voor een zoutloos einde van het eenzijdige openingsduel. Ecuador speelt vrijdag tegen het Nederlands elftal, waarbij de Oranje-defensie vooral zal moeten letten op de 33-jarige aanvalsleider Valencia. Qatar moet vrijdag zien te stunten tegen Senegal, de opponent waar Nederland morgen tegen opent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een farce dat Qatar. Die horen in het reitje Andorra, San Marino en Gibraltar.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja, maar geld is belangrijker. En als de bobo's maar hun biertje kunnen hijsen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat qatar was duidelijk omgekocht 😃

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen