'Ajax kan overbodige huurling slijten aan Griekse topclub'

20 december 2022, 09:00
Foto: © ProShots

Op 31 december verloopt het huurcontract van Ajacied Victor Jensen (22) bij het Noorse Rosenborg BK. De Deense middenvelder keert dan in principe terug in Amsterdam, waar hij echter niet op veel speelminuten zal hoeven te rekenen. In Griekenland wordt Jensen gelinkt aan een al dan niet tijdelijke overstap naar Panathinaikos

Jensen werd in 2017 nog als grote belofte gezien. Ajax betaalde in dat jaar liefst 3,5 miljoen euro om de tiener over te nemen van FC Kopenhagen, waar hij zijn wedstrijden in de Onder-19 afwerkte. In Amsterdam kwam hij vooral uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, al mocht hij in het seizoen 2020-2021 wel twee keer invallen bij het eerste elftal. Daarna werd hij twee keer verhuurda aan een Scandinavische club. Eerst aan FC Nordsjaelland in zijn vaderland en vervolgens sinds maart van dit jaar aan het Noorse Rosenborg. 

Volgens het Griekse Sportdog ziet Panathinaikos Jensen graag komen. De club zou denken aan een huurperiode met koopoptie, al wordt ook de mogelijkheid niet uitgesloten dat Ajax de Deen transfervrij laat vertrekken. Daarbij zou de club dan wel profiteren van een mogelijke toekomstige transfer, waarbij het een doorverkooppercentage zal ontvangen. 

Stefanos Giotakis, een Griekse journalist die het Nederlandse voetbal volgt, wordt geciteerd door het Griekse medium. "Ajax heeft hem uitgeleend aan de Noorse club, wat aantoont dat hij daar nog niet klaar is voor het eerste elftal", zegt hij. "Maar het zou een goede aankoop zijn als Panathinaikos hem weet te halen", voorspelt de journalist. Jensen heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2024. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen