Been zeer positief over mogelijke Trauner-vervanger bij Feyenoord

28 december 2022, 17:20

Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been is zeer positief over Mats Wieffer (23). Afgelopen zomer kwam hij als verdedigende middenvelder over van Excelsior, maar volgens Been zou Arne Slot het ook kunnen overwegen om Wieffer op de positie van de langdurig geblesseerde Gernot Trauner te posteren. 

"Wieffer kan het niveau aan", stelde Been onomwonden tegenover de camera's van ESPN. Hij deed dat na het met 5-0 gewonnen oefenduel van de Rotterdammers tegen FC Emmen. Wieffer kwam in dat duel met nog een half uur te spelen het veld in toen Slot bijna zijn voltallige elftal naar de kant haalde. Met Wieffer binnen de lijnen liep het elftal van een 2-0 voorsprong uit naar een klinkende 5-0 overwinning.

Lees ook: Feyenoord maakt gehakt van FC Emmen in benefietwedstrijd: 5-0

In de eerste seizoenshelft kwam Wieffer vooral als invaller binnen de lijnen. Deels werd dit veroorzaakt door meerdere blessures die hem teisterden, maar volgens Been zal de overgang van Excelsior naar het grote Feyenoord daar ook iets mee te maken hebben gehad. "Natuurlijk heeft zo'n jongen een periode nodig om te wennen aan een hoger niveau. Bij Excelsior was hij de grote man en dan komt hij bij een club waar het net wat moeilijker is en alles wordt uitvergroot."

"Vermogen en inhoud"

Toch zou Wieffer in de tweede seizoenshelft wel eens een belangrijke rol kunnen gaan spelen, als Slot inderdaad overweegt om hem op de positie van Trauner neer te zetten. "Hij heeft het vermogen om ballen te onderscheppen", analyseert Been zijn spel. "Bovendien heeft hij de inhoud om box-to-box te spelen", voegt hij daaraan toe. Dat zou vooral een belangrijke eigenschap zijn voor een positie op het middenveld. Slot bevestigde even later tegenover dezelfde zender dat hij Wieffer als optie voor de centrale positie achterin ziet. "Mats is een slimme speler die als centrale verdediger vooral aan de bal heel goed is", vindt de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen