Boxing Day-koning Kane schrijft Premier League-geschiedenis

26 december 2022, 15:30

De herstart van de Premier League is voor Tottenham Hotspur geen onverdeeld succes geworden. Ondanks dat een doelpunt van Boxing Day-koning Harry Kane een knappe comeback inleidde, kon puntenverlies tegen Brentford niet worden voorkomen (2-2).

Spurs begon de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft met Ivan Perisic als basisspeler. De vleugelspeler stond iets meer dan een week geleden nog met Kroatië in de troostfinale van het WK tegen Marokko (2-1 winst). Even tot rust komen na een hectische maand zat er daarna niet in voor Perisic, want Antonio Conte had hem deze maandag alweer nodig.

Perisic kon niet voorkomen dat Spurs een valse start kende in het Gtech Community Stadium. Brentford kwam in de 14de minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Vitaly Janelt, die in de rebound de 1-0 voor het intikken had. Tien minuten na rust verdubbelde de thuisploeg de marge via Ivan Toney, die daarmee alweer zijn negentiende Premier League-doelpunt van het jaar maakte.

De comeback van Spurs werd halverwege de tweede helft ingezet toen Harry Kane de aansluitingstreffer tegen de touwen kopte. Het was voor de Engelse spits alweer zijn tiende doelpunt op Boxingday; een record. Een aantal minuten later viel ook de 2-2, gemaakt door Pierre-Emile Højbjerg. Het lukte Spurs vervolgens niet om op het relatief slecht bespeelbare veld ook een derde doelpunt te forceren, al raakte Kane nog wel een keer het houtwerk.

Zo zal Spurs gemengde gevoelens hebben overgehouden aan de herstart van de Engelse competitie. De ploeg van Conte blijft steken op de vierde plaats en kan dinsdag tot één punt worden genaderd door Manchester United, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld. De ploeg van Erik ten Hag neemt het morgen op tegen Nottingham Forest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen