Conference League-finale ligt nog steeds gevoelig: "Nog niet terug gezien"

21 december 2022, 19:08   Bijgewerkt: 22 december 2022, 09:59

Het was sportief gezien de beste prestatie van Feyenoord het afgelopen descennia, maar de verloren Conference League-finale tegen AS Roma van dit jaar is nog steeds een onbespreekbaar onderwerp bij de club. "Dat probeer ik uit mijn gedachten te verdringen", aldus trainer Arne Slot in gesprek met ESPN. 

Feyenoord verloor de finale van het spiksplinternieuwe Europese toernooi met 1-0 van de Italianen, door een doelpunt van Nicolò Zaniolo. Het heeft een diepe wond achtergelaten in Rotterdam-Zuid. "Ik heb de finale nog niet terug gekeken. Soms zegt iemand iets over een kans of een moment, maar ik heb het vooral uit mijn gedachten willen verdringen", vertelt de oefenmeester.

Leermomenten

"Wellicht is dat niet zo slim, want er kunnen leermomenten in zitten. Maar dan moeten de leermomenten maar even wachten. Het is geweldig geweest om een finale te halen, maar er is niks zo pijnlijk als een finale verliezen", vertelt Slot. Feyenoord is op trainingskamp in Portugal, Lagos om precies te zijn. "Dit is het hotel waar wij voor de finale ook verbleven. Ik probeer er zo min mogelijk aan terug te denken."

Slot blikte ook terug op de eerste seizoenshelft van zijn club. "Een acht of hoger", geeft hij zijn jongens als cijfer. "De liefhebber in mij zou graag zien dat wij qua spel nog wat hoger gaan scoren", concludeert Slot. Over de hashtag #SlotOut was hij aardig kort. "Ik vind dat lachwekkend. Maar het is wel de nieuwe realiteit. Als trainer weet je dat als je een of twee keer niet wint dat er kritiek komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen