Ex-bondscoach verbitterd na succes Marokko: "Mijn trots afgenomen"

24 december 2022, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De hele wereld genoot afgelopen maand van het verrassend succesvolle WK van Marokko. De ploeg werd verrassend groepswinnaar boven België en Kroatië en schakelde vervolgens ook Spanje en Portugal uit. Toch waren er ook mensen die minder konden genieten van het Marokkaanse sprookje, zoals bijvoorbeeld voormalig bondscoach Vahid Halilhodzic. 

De zeventigjarige Bosniër was bondscoach van Marokko tot enkele maanden voor het WK van start ging. In die periode stond hij niet op goede voet met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, waardoor de twee belangrijke spelers niet meer werden opgeroepen. Dat conflict leidde in augustus tot een breuk. Walid Regragui nam het stokje over en leidde Marokko tijdens dit onvergetelijke eindtoernooi. Na afloop sprak hij ook zijn dank uit naar zijn voorganger voor al het werk dat hij in deze spelersgroep had gestoken. 

Inmiddels heeft Halilhodzic tegenover het Kroatische tportal.hr voor het eerst van zich laten horen. "Jullie weten dat ik nog helemaal niets over Marokko heb gezegd. Journalisten uit die regio bellen me, maar ik vind het moeilijk", zei de Bosniër, die ook geen troost putte uit de woorden van Regragui. "Ze kunnen mijn teleurstelling niet wegnemen en niet goedmaken wat ik met dit toernooi heb gemist."

Trots afgenomen

"Ze hebben mijn trots afgenomen", ging hij verder. "Ik kan het niet vergeten of vergeven. Het had het afscheid van mijn trainerscarrière moten zijn. Meer kan ik er niet over zeggen", zei de duidelijk nog altijd aangeslagen Halilhodzic, die na zijn vertrek bij Marokko geen andere functie meer aannam. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan had hij geen ruzie moeten maken met zijn beste spelers. Hij heeft zichzelf in de nesten gewerkt

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Halilhodzic had het niet zover geschopt en ook Ziyech was er dan niet bij. Huidig bondscoach heeft het meer dan goed gedaan, af en toe hard voetbal en anti voetbal maar spelend naar de spelers die je hebt. Als je wint van België, Spanje en Portugal heb je het gewoon goed gedaan. Daarna was dit echt een team wat voor elkaar vocht. Denk het meest hechte team van het WK.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen