Keert Stengs terug in Oranje? "Hij is veel beter dan Davy Klaassen"

23 december 2022, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Stengs was afgelopen dinsdag de grote man bij Antwerp FC dat in de Beker van België overtuigend met 4-0 won van Standard Luik. De inmiddels 24-jarige aanvaller werd door trainer Mark van Bommel verrassend achter de spitsen geposteerd. Volgens zijn voormalige jeugdtrainer Leeroy Echteld kan Stengs in België een terugkeer in Oranje verdienen.

Echteld werkte in de jeugd van AZ samen met Stengs en geldt als vertrouweling van de buitenspeler die dit seizoen door het Franse OCG Nice wordt verhuurd aan Antwerp. "De rechterkant blijft zijn favoriete positie, maar kunnen zwerven en naast een andere nummer tien opduiken ligt hem als gegoten", zegt Echteld in gesprek met de krant Het Gazet van Antwerp.

Lees ook: Niet Janssen

Met zijn uitblinkersrol tegen Standard laat Stengs volgens zijn voormalige trainer zien dat hij thuishoort in het Nederlands elftal. "Indien Calvin fit is en er zin in heeft, hoort hij gewoon bij Oranje", vindt Echteld. "Dan is hij ook veel beter dan de concurrenten op zijn positie, zoals een Davy Klaassen. Maar hij moet dit wel blijven doen. Ik hoop dat Calvin weer op het rechte pad is."

Lieve jongen

Daarmee doelt Echteld op het karakter van Stengs, die volgens hem 'een lieve jongen' is. "Maar je moet soms achter zijn veren zitten", weet hij over zijn voormalige pupil. "Als je hem kunt raken en hij wordt een beetje chagrijnig, dan is ie op z'n best." Stengs debuteerde in 2019 met twee assists in het Nederlands elftal in het EK-kwalificatieduel met Estland (5-0). In totaal heeft hij zeven interlands op zijn naam, maar kwam hij sinds maart 2021 niet meer in actie voor Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen