'Man van 135 miljoen' staat voor roemloze terugkeer naar vaderland

25 december 2022, 12:50

Vijf jaar geleden lag de voetbalwereld nog aan de voeten van Philippe Coutinho (30). De Braziliaan werd door FC Barcelona voor een lieve som van 135 miljoen euro overgenomen van Liverpool en leek zich tussen de groten der aarde te gaan nestelen. Aankomende winter lijkt hij echter met stille trom terug te keren naar Brazilië. 

Zijn club Aston Villa, dat hem afgelopen zomer nog voor 20 miljoen overnam van de Catalanen, zouden akkoord zijn met een winters vertrek van de aanvallende middenvelder, die het best tot zijn recht komt links voorin. In de Premier League maakte hij sindsdien slechts één keer de 90 minuten vol en wist hij niet te scoren of zelfs maar een assist te leveren in de twaalf wedstrijden waarin hij in actie kwam. Mocht hij daadwerkelijk vertrekken dan zou dat de weg zomaar vrij kunnen maken voor een overgang van Arnaut Danjuma, die eerder deze week in verband werd gebracht met een transfer naar de club die zijn voormalige Villarreal-trainer Unai Emery eerder dit jaar aanstelde. 

Volgens Football Insider overweegt Coutinho een terugkeer naar zijn vaderland. Hij speelde daar in de jeugd van Vasco da Gama tot hij in 2008 door Internazionale naar Europa werd gehaald. Na een twee jaar op huurbasis bij zijn oude club maakte Coutinho daadwerkelijk de overstap naar Italië. Daarna werd hij verhuurd aan Espanyol voordat hij door de Italianen werd verkocht aan Liverpool, waar zijn ster snel rees en hij zijn peperdure overgang naar Barcelona verdiende. 

Vernedering

In Camp Nou wist Coutinho echter zelden te overtuigen. Ironisch genoeg speelde hij zijn misschien wel beste wedstrijd in het stadion van Barcelona op huurbasis namens Bayern München. Tijdens de historische 2-8 overwinning kwam Coutinho als invaller binnen de lijnen in het laatste kwartier. Met twee doelpunten én een assist op Robert Lewandowski had hij een groot aandeel in de grootste thuisnederlaag van Barcelona in jaren.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen