Onana zet per direct punt achter interlandcarrière na rampzalig WK

23 december 2022, 09:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana heeft per direct een punt gezet achter zijn interlandloopbaan bij Kameroen. Dat liet de 26-jarige doelman weten in een statement op zijn Twitteraccount. De oud Ajax-keeper werd tijdens het WK in Qatar al vroegtijdig naar huis gestuurd door bondscoach Rigobert Song wegens hevige meningsverschillen. Vermoedelijk is dat ook de reden waarom Onana niet meer uit wil komen voor zijn land.

"Elk verhaal, hoe mooi dat ook is, kent een einde", begint Onana in zijn statement. "Aan mijn verhaal bij het Kameroense elftal is nu een einde gekomen. Ik zal nu verdergaan als een fan, net als de andere 27 miljoen Kameroeners die iedere wedstrijd kijken", liet de sluitpost vrijdagochtend weten op Twitter.

Akkefietje

De 35-voudig international van Kameroen begon het WK als nummer 1 en keepte de openingswedstrijd tegen Zwitserland (1-0 nederlaag). Na die wedstrijd kondigde de Inter-doelman, zeer verrassend, aan om het WK per direct te verlaten. Reden hiervoor was een akkefietje met bondscoach Song. Song zou kritiek hebben geuit op de manier van keepen van de 26-jarige doelman.

Onana kent op clubniveau een goed seizoen. De doelman, die vorig seizoen onder vuur lag bij Ajax, keepte tot dusverre dertien keer (waarvan zes Champions League-wedstrijden) in het shirt van Inter. De 26-jarige is de eerste keus in de formatie van trainer Simone Inzaghi.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen