'Partnerschap PSV betaalt zich mogelijk al uit: Wolff maakt indruk'

11 december 2022, 20:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft haar oog laten vallen op Owen Wolff. De Eindhovenaren volgen de ontwikkeling van het zeventienjarige Amerikaanse talent nadrukkelijk op de voet. Dat meldt Voetbal International althans.

PSV maakte begin september van dit jaar bekend dat het intensief zou gaan samenwerken met het Amerikaanse Austin FC. De huidige nummer drie van de Eredivisie zal voor meerdere jaren partner zijn van de club uit Austin. Dat partnerschap lijkt dus nu al zijn vruchten af te werpen. Wolff, een talentvolle middenvelder, was volgens VI nog niet zo lang geleden voor een korte stage in Eindhoven. 

Hoewel Wolff nog achttien moet worden, is hij al een vaste waarde in de hoofdmacht van Austin FC. Dit jaar kwam hij 24 keer in actie voor de club die actief is in de MLS, het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Wolff scoorde niet, maar verzorgde wel één assist. Hij droeg ook al vier keer het shirt van de Verenigde Staten Onder-19. Wil PSV Wolff daadwerkelijk overnemen van Austin FC, zal het wel diep in de buidel moeten tasten. Wolff heeft bij zijn huidige club namelijk nog een contract tot de zomer van 2025. Austin FC heeft de optie om het contract van de middenvelder met één jaar te verlengen.

Huur

Volgens het Eindhovens Dagblad is een overstap op huurbasis ook een optie. 'PSV heeft de afgelopen jaren vaak besloten om de huurroute in te zetten voor spelers met het profiel van Wolff. Eerst kijken of een eventuele samenwerking wederzijds bevalt en dan pas voor een koop gaan', schrijft het medium. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen