Politie woest op Marokkaanse fans: "Vuurwerk? Het zijn explosieven"

12 december 2022, 11:03

Politievakbond ACP pleit tijdens de halve finale van het WK tussen Marokko en Frankrijk voor de inzet van 'alle beschikbare middelen'. Tijdens de laatste wedstrijden van Marokko in Qatar liep het in Nederland en België compleet uit de hand door rellende en onrustzaaiende supporters van de Marokkanen.

Volgens de politiebond moet er gebruik worden gemaakt van samenscholingsverboden, waterkanonnen en traangas. Tijdens de gewonnen wedstrijden tegen Canada, Spanje en Portugal misdroegen de supporters van Marokko zich flink in de grote steden. Amsterdam en Rotterdam werden slachtoffer van feestende Marokkanen, die veel vuurwerk afstaken, de confrontatie zochten met de politie en voetuigen in brand staken.

Woordvoerder Maarten Brink van de ACP wil het niet hebben over vuurwerk. "Het zijn ronduit explosieven. Agenten zijn bezorgd dat ze gewond kunnen raken, of gehoorschade kunnen oplopen. De druk is enorm. Het zou mooi zijn als burgemeesters zich wat vaker openlijk uitspreken om steun aan de politie te betuigen. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de mensen die in de gevaarlijke gebieden aan het werk moeten", zegt hij tegen De Telegraaf.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko wordt woensdagavond om 20.00 uur afgewerkt. In de andere halve finale nemen Argentinië en Kroatië het tegen elkaar op.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen