Spanje handelt razendsnel en presenteert onbekende opvolger Enrique

8 december 2022, 13:24   Bijgewerkt: 8 december 2022, 13:32

De Spaanse voetbalbond heeft de opvolger van Luis Enrique razendsnel gepresenteerd. Nog geen half uur na het ontslagbericht van de bondscoach, werd Luis de la Fuente aangesteld als zijn vervanger. De coach was tot dit moment verantwoordelijk voor het O21-team van Spanje, maar maakt promotie om verder te bouwen aan het project van Enrique in Spanje.

Na EURO 2016 stelde Spanje in de persoon van Julen Lopetegui ook al een voormalig trainer van de Onder-21 aan als bondscoach, wat zes jaar later dus opnieuw is gebeurd. De la Fuente leidde Spanje afgelopen zomer op de Olympische Spelen naar de zilveren medaille. Overigens coachte Lopetegui nooit een eindtoernooi met Spanje: vlak voor het WK in 2018 werd hij ontsalgen, omdat hij bekend maakte dat hij naar Real Madrid zou vertrekken na dat seizoen. 

De La Fuente is een voormalig voetballer, die het zelf niet verder schopte dan jeugdinternational voor de ploeg van Spanje. Als coach begon hij bij Portugalete, alvorens hij via Aurrerá terechtkwam bij de B-poeg van Athletic Bilbao. Vervolgens was hij een jaartje werkzaam bij Alavés, maar al vrij snel daarna kwam hij bij de Spaanse voetbalbond terecht. Daar had hij achtereenvolgend O19, O21 en O23-team onder zijn leiding, alvorens hij dus werd doorgeschoven naar de hoofdmacht.

Lees ook: Spaanse bondscoach Enrique moet vertrekken na debacle

De keuze voor De La Fuente is in elk geval opmerkelijk, aangezien hij amper ervaring heeft als hoofdtrainer. Ook Ernesto Valverde en Marcelino Garcia werden genoemd als potentiële nieuwe bondscoaches, maar moeten het afleggen tegen de bondsman. Voor welke periode hij tekent en wie zijn assistent-coaches worden, de staf van Enrique werd net als de vorige bondscoach ontslagen, is nog niet bekend. Hij wordt komende maandag gepresenteerd in Spanje. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen