Tranen van blijdschap bij gebroeders Amrabat: "Dat ik dit mag meemaken"

10 december 2022, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nordin Amrabat is maar wat trots op Sofyan Amrabat na de zege van Marokko op Portugal (1-0) in de kwartfinale van het WK. De 35-jarige Amrabat zag vrijdag vanaf de tribune van het Al Thumama Stadion hoe zijn broertje met de Marokkaanse ploeg geschiedenis schreef.

Marokko is dankzij de overwinning op Portugal het eerst Afrikaanse land ooit dat de halve finale van het WK bereikt. Na de wedstrijd verschenen de gebroeders Amrabat, geboren en getogen in Nederland, geëmotioneerd voor de camera van de NOS. "Ongelofelijk: halve finale", zegt Nordin Amrabat, waarna hij het hoofd van zijn broertje kust. "Ik heb er geen woorden voor. Ik zat naast mijn vader en moeder. Die moesten huilen, net als alle mensen om ons heen. Dat ik dit als broer mag meemaken, is onvergetelijk", aldus de 67-voudig international van Marokko.

Sofyan Amrabat was een van de beste spelers op het veld, maar was tegen het einde van de wedstrijd helemaal leeg. Dat had te maken met de zware achtste finale tegen Spanje. Daags voor de kwartfinale tegen Portugal ging de middenvelder naar het ziekenhuis voor een vitamineshot. "We hebben in de achtste finale 120 minuten als gekken gerend. Vijftien kilometer leg je dan af. En dan heb je maar drie dagen tot de volgende wedstrijd, dan kun je ook nooit helemaal herstellen. Je doet er alles aan, maar je hebt te weinig tijd. De laatste minuten kwam ik ook echt niet meer vooruit."

Met de teamspirit zit het dit WK wel snor bij Marokko, zo is wel gebleken. Ook verdedigend heeft de ploeg van bondscoach Walid Regragui zijn zaakjes aardig op orde. Tot nu toe incasseerden de Marokkanen nog maar één tegendoelpunt. "We spelen misschien niet het beste voetbal, maar de teamspirit is helemaal geweldig. We hebben dit toernooi nog geen doelpunt tegen gekregen. Dat is een heel groot compliment voor het hele team. Dit is dik, dik, dik verdiend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen