Vijf coaches waar FC Utrecht aan kan denken na breuk met Fraser

14 december 2022, 20:39
Vijf coaches waar FC Utrecht aan kan denken na breuk met Fraser

FC Utrecht moet per direct op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Henk Fraser werd woensdag ontslagen in de Domstad nadat hij op een training buitenspeler Amin Younes bij de keel had gegrepen. Utrecht heeft zodoende vanaf heden een vacature openstaan voor een nieuwe trainer. Dit zijn vijf bekende namen die direct zouden kunnen instappen.

Fred Grim

Grim maakte bijzonder veel indruk bij RKC Waalwijk, waar hij met een kleine portemonnee en goed voetbal lijfsbehoud in de Eredivisie veiligstelde. Grim verdiende er een overstap naar Willem II mee, maar daar werd hij al snel ontslagen. Grim lijkt desondanks een coach die Utrecht aan het voetballen kan krijgen: juist hetgeen waar Fraser al over werd bekritiseerd.

Lees ook: Dit is de bizarre reden achter het vertrek van Fraser

Peter Bosz

FC Utrecht staat bekend als een club die dol is op het aantrekken van grote namen. Niet voor niets werd oud-international Bas Dost dit jaar naar de Galgenwaard gehaald. Juist in dat straatje zou het aantrekken van Peter Bosz naadloos passen. Na zijn breuk met Olympique Lyon zit Bosz thuis. Na een vroegtijdig vertrek bij Ajax, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Lyon zal Bosz snakken naar een lange periode aan het roer van een club.

Danny Buijs

Buijs leverde jarenlang goed werk bij FC Groningen en besloot zijn geluk afgelopen zomer in het buitenland te beproeven, maar zijn avontuur bij KV Mechelen was van korte duur. Na teleurstellende prestaties werd de oud-middenvelder op straat gezet. Met zijn mentaliteit lijkt Buijs geknipt voor de job in Utrecht.

Frank de Boer

Jaap Stam

Nog zo'n grote naam die zonder club zit. Jaap Stam vertrok vorig jaar bij het Amerikaanse FC Cincinnati. Bij PEC Zwolle maakte de voormalig verdediger veel indruk en leek een fraaie loopbaan in de maak. Na zijn ontslag bij Feyenoord verdween de trainer Stam echter langzaam van de radar. Gaat de vijftigjarige coach voor een nieuwe kans?

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
avatar

Lijstje kan je niets mee, Op Bosz idd net niet trainers. Gio hebben ze nog niet genoemd. Utrecht kan beter kijken naar trainers die het goed doen zoals Schreuder (Zwolle), Oosting (Rkc) of Lukkien (Emmen) en dan Jan Wouters als assistent. Fraser blijft een goede trainer maar kennelijk geen klik met deze groep.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen