Voormalig PSV'er Farfán (38) zet na 614 duels punt achter carrière

16 december 2022, 18:02

Jefferson Farfán stopt ermee. De 38-jarige oud-aanvaller van PSV, die in Eindhoven zijn grote doorbraak beleefde, zet na liefst 512 duels voor zijn club en 102 wedstrijden voor zijn land Peru per direct een punt achter zijn loopbaan. Farfán speelde dit seizoen bij Alianza Lima in zijn geboorteland.

Farfán maakte in 2004 zijn debuut namens PSV, waar hij vier zeer succesvolle seizoenen beleefde. Twee jaar op rij was hij in de Eredivisie goed voor 21 doelpunten. Farfán kroonde zich viermaal tot landskampioen in Nederland en won eenmaal de KNVB beker. In 2008 verkaste Farfán naar het Duitse Schalke 04, dat een bedrag van tien miljoen euro betaalde aan PSV. In totaal was Farfán bij PSV in 170 duels goed voor 67 goals en 25 assists.

In de Bundesliga speelde Farfán uiteindelijk het langst. De aanvaller speelde liefst 228 wedstrijden in het shirt van de Duitse club, waar hij 53 keer doel trof. Na zijn vertrek bij Schalke beleefde Farfán lucratieve avonturen bij Al-Jazira en Lokomotiv Moskou. Sinds 2021 speelde Farfán weer bij Alianza Lima, waar hij zijn loopbaan op jonge leeftijd begon.

Het contract van Farfán loopt eind december af. De 38-jarige aanvaller heeft besloten om zijn loopbaan geen vervolg te geven. Hij schopte het tot 102 interlands voor Peru, waarin hij 27 keer trefzeker was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen