Ajax en miskoop van half miljoen euro per direct uit elkaar

2 januari 2023, 20:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft per direct afscheid genomen van Giovanni. De twintigjarige middenvelder is gepresenteerd bij Fluminense in zijn thuisland Brazilië.

Fluminense maakt via de officiële kanalen bekend dat Giovanni een contract tot eind 2023 heeft getekend. In de overeenkomst is een optie voor een extra jaar opgenomen. Ajax heeft de transfer van Giovanni nog niet bevestigd, maar dat is slechts een kwestie van tijd. "Ik wilde terug naar Brazilië om dichter bij mijn familie te zijn. Toen ik het voorstel van Fluminense ontving, dacht ik geen twee keer na en besloot ik om hier te komen", zo laat Giovanni in een eerste reactie weten.

Giovanni werd opgeleid door Santos en maakte in 2019 als 'toptalent' voor een half miljoen euro de overstap naar Ajax. De middenvelder slaagde er niet in om in Amsterdam de hoge verwachtingen waar te maken; Giovanni speelde geen enkele officiële minuut in het eerste elftal. Wel kwam hij namens Jong Ajax 36 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen werd de Braziliaan voor een half jaar verhuurd aan Telstar, waar hij in vijftien wedstrijden twee doelpunten maakte en drie assists gaf.

Meesterscout Piet de Visser was in 2020 nog lovend over Giovanni. "Fan-tas-ti-sche speler. Ben ik ook helemaal gek van. Hem zag ik op zijn veertiende al voetballen, als jeugdinternational. Hij is jonger dan Antony en nu nog niet zo ver, maar kan wel verder komen. Hij heeft wél die directheid in zijn spel. Als hij dribbelt, dan eindigt dat in een assist of een schot. Ik heb hem zulke goede wedstrijden zien spelen. Ik verbaas me er eerlijk gezegd over dat Ajax hem heeft kunnen pakken. Geweldige zet. Ik blijf hem héél goed volgen, reken maar", zei hij tegen Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen