'Bayern München hakt knoop door over huuroptie Gravenberch'

24 januari 2023, 13:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch vertrekt deze maand niet bij zijn club Bayern München. De Nederlandse middenvelder komt in Duitsland niet veel aan spelen toe en stond bij verschillende clubs op het verlanglijstje. Maar de Duitsers willen hem niet laten gaan, ook niet op huurbasis.

Dit meldt de Duitse tak van Sky Sports. Recent werd Gravenberch zelfs in verband gebracht met een overstap naar Liverpool, maar daar ziet Bayern niks in. Het medium meldt dat de club geloof heeft in Gravenberch en zijn kwaliteiten. Het is echter nog niet terug te zien in zijn speelminuten. Hij stond één keer in de basis, dat was in het Duitse bekertoernooi. In de competitie mocht hij tien keer invallen, maar een basisplaats in de competitie bleef uit.

Misgelopen WK

Afgelopen zomer ging Gravenberch - volgens de nodige critici te vroeg - naar Bayern. De Duitse Rekordmeister betaalde een kleine twintig miljoen euro voor de sterke middenvelder, maar dat bedrag heeft hij tot nu toe nog niet terugbetaald op het veld. Mede door het gebrek aan speeltijd werd Gravenberch door (inmiddels ex-)bondscoach Louis van Gaal niet meegenomen naar het WK in Qatar. 

In 2010 betrad Gravenberch de jeugdopleiding van Ajax, die hij helemaal doorliep. Hij maakte op zijn zestiende zijn debuut in de grootmacht van de Amsterdammers onder trainer Erik ten Hag. Na ruim honderd wedstrijden waarin hij twaalf keer scoorde en dertien assists gaf sloot hij het Ajax-hoofdstuk af. Bayern München staat fier aan kop in de Bundesliga met een voorsprong van vijf punten op achtervolger Eintracht Frankfurt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen