BREAK! PSV krijgt gigantisch bod van Chelsea op Madueke

13 januari 2023, 22:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV kan opnieuw de zilvervloot binnenhalen in deze winterstop: Chelsea is namelijk bereid om dertig miljoen (!) euro te betalen voor Noni Madueke (20). Dat bod is volgens Voetbal International en Eindhovens Dagblad officieel uitgebracht door The Blues. Daarmee kan hij na de verkoop van Cody Gakpo de volgende megadeal worden in deze winterstop voor de Eindhovenaren. 

PSV heeft het bod van de Engelse topclub overigens nog niet geaccepteerd, maar is wel bereid om in gesprek te gaan met Chelsea. De club probeert er nog meer geld uit te slepen, al is het eigenlijke uitgangspunt om niemand meer te verkopen. Toch is een verkoop van Madueke - die in de winterstop in een oefenduel met AC Milan veel indruk maakte - bespreekbaar, mits er de absolute hoofdprijs voor hem op tafel komt.

Dat is niet geheel gek gezien de enorme blessuregevoeligheid waarmee Madueke te kampen heeft gehad in het Philips Stadion. Desondanks kwam hij op jonge leeftijd tot 79 officiële optredens in de hoofdmacht, waarin hij twintig keer scoorde en veertien assists gaf. Door alle blessures was hij tot dusver nooit echt een langere periode onomstreden basisklant bij PSV, al zou hij dat mits fit wel langer zijn geweest.

Lees ook: 'PSV schakelt razendsnel en voert gesprekken met opvolger Madueke'

Dat er desondanks zo'n hoog bedrag op tafel komt voor de Engelsman, geeft PSV een uitstekende onderhandelingspositie. Gezien de problemen waarmee Chelsea momenteel kampt, zal men in het Philips Stadion willen profiteren van de situatie door het maximale eruit te slepen. 'Madueke zelf wil graag de overstap naar Chelsea maken, maar toont zich bij de mogelijke transfer ook zeer professioneel', aldus het ED, dat weet dat de speler dus zelf graag naar de Premier League wil.

Opvolger

Mocht Madueke, die als het niet concreter wordt dit weekend gewoon bereid is om te spelen tegen Fortuna Sittard, daadwerkelijk worden verkocht, dan gaat PSV wel de markt op om een opvolger te halen. In die zoektocht is het uitgekomen bij Oekraïner Viktor Tsygankov van Dinamo Kiev. Tsygankov, aan wie wel een fors prijskaartje hangt, speelde zijn hele leven voor Dinamo Kiev en kwam daarin tot 94 goals en 64 assists in 236 officiële wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Glazen benen Beetje als Robben... Beste speler maar te vaak geblesseerd 30 miljoen zou moeten zijn : Strik er om en vliegtuig boeken. Want over 3 wedstrijden ligt ie er weer een maand of 2 uit

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit moet je gewoon doen als PSV. Voor hetzelfde geld raakt hij binnen een paar weken weer geblesseerd voor lange tijd. Snap niet waar Chelsea mee bezig is.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijk bedrag voor die speler. Maar goed, die het breed heeft laat het breed hangen zeggen ze.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen