De Gea afgemaakt na pijnlijke blunder: "Alsof hij een paar drankjes op had"

7 januari 2023, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roy Keane is niet te spreken over het optreden van doelman David de Gea in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton (3-1). De 32-jarige doelman van Manchester United ging bij een 1-0 voorsprong op hilarische wijze in de fout, waardoor Conor Cody zijn ploeg op gelijke hoogte kon schieten. Keane, oud-middenvelder van United, kan echter niet lachen om de actie van De Gea, die wel vaker op kritiek kan rekenen. 

"Het is een schokkende fout voor een international", begon Keane. "Het was Carry On-voetbal." Keane was zelf goed voor 473 wedstrijden voor United, waarmee hij onder meer zeven keer de Premier League en één keer de Champions League wist te winnen. 

"De Gea ziet eruit alsof hij een paar drankjes op heeft", ging de Ier verder. "Het leek wel zo'n situatie waarbij de keeper een rode kaart heeft gekregen en een veldspeler op doel moet gaan staan, die geen idee heeft wat hij moet doen." Ook collega-analist Ian Wright is vol onbegrip. "We hebben het over een doelman die niet al te lang geleden nog één van de besten met zijn voeten was. Hij stond zo onhandig bij de paal, ik heb geen idee wat er gebeurde."

Concurrentie voor De Gea

Als De Gea zijn basisplaats onder trainer Erik ten Hag wil behouden, zal hij ongetwijfeld zijn prestaties moeten verbeteren. Vrijdag bevestigde United namelijk de komst van de 29-jarige Jack Butland van Crystal Palace, die nu de concurrentie met de Spanjaard aan moet gaan voor de positie onder de lat.

Lees ook: Manchester United lost keepersprobleem binnen enkele dagen op

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen