Dolgelukkige Haller is terug en doet eindelijk weer wat hij 'het liefste doet'

22 januari 2023, 20:03

Borussia Dortmund boekte zondagmiddag een spectaculaire 4-3 overwinning op FC Augsburg en blijft daardoor meedoen in de strijd om Champions League-voetbal. Het hoogtepunt van de ontmoeting in Dortmund was niet de winnende treffer van Giovanni Reyna, maar het debuut van Sébastien Haller. De Ivoriaans-Franse spits maakte zijn eerste minuten in de Bundesliga namens de Duitse grootmacht.

Haller was in het afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Ajax. De centrumspits deed vooral in de groepsfase van de Champions League van zich spreken. Daarin scoorde hij vier keer op bezoek bij Sporting Portugal, maar ook twee keer in het tweeluik met Borussia Dortmund. De Duitsers waren de scorende Haller na afloop van dat seizoen nog niet vergeten en klopten in de zomer aan voor Ajax. Anderhalf jaar na zijn komst naar Ajax verruilde Haller de Amsterdammers voor een nieuw avontuur in de Bundesliga.

Bij de oud-speler van onder meer ook FC Utrecht, Eintracht Frankfurt en West Ham United werd in juli echter teelbalkanker geconstateerd. Haller onderging de afgelopen maanden twee operaties en vier chemokuren, alvorens zondagmiddag voor het eerst zijn opwachting te maken in een competitieduel van Borussia Dortmund. "Dit betekent heel veel voor me", reageerde de aanvaller na het laatste fluitsignaal. "De afgelopen maanden zijn niet de makkelijkste momenten van mijn leven geweest. Maar ik wist dat ik kon rekenen op de steun van het team en van de supporters. Het voelde vandaag heel goed om zo'n warm welkom te krijgen."

Lees ook: Rentree Sébastien Haller zorgt voor kippenvel in Dortmund

Feest

Haller maakte in de winterstop tijdens het trainingskamp zijn rentree binnen de lijnen. In de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg volgden dus zijn eerste officiële minuten in het shirt van Borussia Dortmund. Haller is blij dat hij zich eindelijk weer kan richten op hetgeen wat hij het liefste doet, en dat is voetballen. "We mogen niet vergeten dat we mogen doen wat we het liefste doen. Dus ik heb vandaag bewust van het moment genoten. Voetbal is een feest. Nu is het zaak om de komende tijd hard te blijven werken en steeds fitter te worden."

Borussia Dortmund kan Haller goed gebruiken. De ploeg van trainer Edin Terzic staat in eigen land momenteel op de zesde plaats, op twee punten van de felbegeerde top-vier. Dortmund moet een plekje bij de eerste vier bemachtigen om volgend seizoen te kunnen aantreden in de Champions League. In februari treedt het in de achtste finales van het miljardenbal aan tegen Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen