Gakpo had ook voor heel andere interlandcarrière kunnen kiezen

1 januari 2022, 15:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo heeft de kans om uit te komen voor Togo aan zich voorbij laten gaan. De voetbalbond van het West-Afrikaanse land meldde zich enkele jaren geleden bij het management van de 23-jarige aanvaller van Liverpool.

Gakpo heeft Togolese roots. Zijn vader, Johnny, is geboren en getogen in het Afrikaanse land. Hoewel Johnny het niet tot het profvoetbal schopte, kon hij in zijn jongere jaren een aardig balletje trappen. Zo speelde hij enkele jaren in het tweede elftal van PSV en was hij jeugdinternational van Togo.

Gakpo had ook voor Togo kunnen uitkomen. Zaakwaarnemersbureau Sports Entertainment Group (SEG) kreeg drie jaar geleden de vraag van de Togolese bond of Gakpo openstond voor een interlandcarrière bij het land. "Kees (Ploegsma jr., red.) meldde het me. Persoonlijk heb ik geen contact gehad. Mijn keuze voor Nederland was niet moeilijk. Dat heeft Kees eerlijk laten weten en sindsdien hebben we niets meer vernomen", zo laat de aanvaller weten aan ELF Voetbal.

Gakpo maakte uiteindelijk in de zomer van 2021 zijn debuut in het Nederlands elftal. Inmiddels staat de teller op veertien interlands, waarvan vijf kortgeleden tijdens het WK. Met drie doelpunten, allemaal gescoord in de groepsfase, werd hij topscorer van Oranje in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen