Jay Gorter verlaat Ajax en gaat concurreren met landgenoot

29 januari 2023, 13:28   Laatste update: 31 januari 2023, 12:41

Ajax heeft tijdelijk afscheid genomen van Jay Gorter. De 22-jarige keeper maakt het seizoen af bij Aberdeen. Ajax heeft daarnaast overeenstemming bereikt met Gorter over een contractverlenging tot medio 2026.

Het was al bekend dat Gorter op de nominatie stond om Ajax op huurbasis te verlaten. De doelman begon het seizoen als eerste keeper, maar werd na zijn weifelende optreden in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) direct naar de bank verwezen.

Door de komst van Gerónimo Rulli zakte Gorter kortgeleden een plekje in de pikorde, waardoor zijn perspectief op speeltijd alleen maar verder was afgenomen. Bij Aberdeen hoopt de oud-keeper van Go Ahead Eagles meer aan spelen toe te komen. Daar moet hij de concurrentie aangaan met landgenoot Kelle Roos.

Gorter kende zijn doorbraak in het profvoetbal in het seizoen 2020/21, toen hij zich als doelman van Go Ahead Eagles ontpopte als clean sheet-koning van de Keuken Kampioen Divisie. Gorter hield liefst 25 keer zijn doel schoon, waarmee hij een record van Tonny van Leeuwen uit het seizoen 1970/71 overnam.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
avatar

Concurreren? Of gewoon spelen? Als hij niet de garantie heeft dat hij daar eerste keeper is kun je hem net zo goed niet verhuren.

Paulito
Link gekopieerd!
avatar

Ook succes, Jay is zeker een goede keeper, moet minuten maken. Jammer bij Ajax niet de kans heeft gekregen. Op 1 wedstrijd kan je niet iemand beoordelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen