'Optie in Turkije dient zich aan voor op zijspoor belande Boadu'

19 januari 2023, 12:13
'Optie in Turkije dient zich aan voor op zijspoor belande Boadu'

De toekomst van Myron Boadu ligt mogelijk in Turkije. Galatasaray zou de 22-jarige Nederlandse aanvaller op huurbasis willen overnemen van AS Monaco, zo onthult Takvim. Het contract van Boadu bij zijn huidige club loopt nog door tot de zomer van 2026.

Het huwelijk tussen Boadu en Monaco is (vooralsnog) geen gelukkige. De aanvaller kwam in de zomer van 2021 voor zeventien miljoen euro over van AZ. De hoge verwachtingen die bij zo'n prijskaartje horen, heeft Boadu niet waargemaakt. De aanvaller is de afgelopen anderhalf jaar weinig aan spelen toegekomen en zou nu alweer (tijdelijk) mogen uitkijken naar een andere werkgever.

Galatasaray zou de komst van Boadu wel zien zitten. De enkelvoudig Oranje-international moet in Istanboel de vervanger worden van Haris Seferovic, die op het punt staat de club te verlaten. De Zwitserse spits wordt dit seizoen gehuurd van Benfica, maar gaat zijn heil mogelijk elders zoeken. De afgelopen maanden maakte Seferovic geen enkel doelpunt in de Turkse competitie. PAOK Saloniki wordt genoemd als zijn mogelijke nieuwe club.

Bij Galatasaray lonkt meer speeltijd voor Boadu dan bij Monaco. Mede door blessureleed kwam de aanvaller in de huidige jaargang nog maar 126 minuten in actie voor de Monegasken. Vorig seizoen speelde hij 31 wedstrijden in de Ligue 1, waarvan het gros als invaller. In alle competities staat voor Boadu de teller bij Monaco op zeven doelpunten in 49 wedstrijden.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
avatar

Topper in Nederland, flop in buitenland. Zoals veel Nederlandse talenten. Het maakt het Nederlandse voetbal ook kapot.

Paulito
Link gekopieerd!
avatar

Nou net als Stengs heeft Boadu het niet gemaakt in Frankrijk. Het eerste jaar in de basis bij AZ was goed en daarna seizoen 2 te weinig geleverd. Misschien voor beide eerst een stap maken in Nederland bij een topclub als Ajax, Feyenoord en Psv. Boadu had nu prima voor Psv zijn geweest als opvolger als Gapko, heeft scorend vermogen. Boadu is niet minder dan wat Psv nu heeft ingekocht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen